Condrozrally in een laatste rechte lijn

De 48e editie van de Condroz-Huy Rally ligt op schema. Het hele team van de Royal Motor Club of Huy is bezig met de laatste details van de organisatie.

Wat de route betreft, werd rekening gehouden met de wensen van de RACB, maar ook met die van elke betrokken partij. Er staan twee kleine gravelsecties op het programma en dit in de omgeving van Ben-Ahin en Ouffet. Het totale aantal kilometers van het evenement is gestegen ten opzichte van 2021, met 201 km aan getimede secties tegen 187 vorig jaar. Zoals gebruikelijk in de Condroz-Huy Rally is 30% van het parcours elk jaar anders. Op elk van de speciale etappes zijn slechts twee passages gepland. Sommige klassementsproeven worden snel na elkaar gereden, zoals Ouffet-Terwagne en Ramelot (minder dan 2 km verbinding) of Marchin-Perwez en Solières (4 km), genoeg om het tempo erin te houden. Zoals het RMCH gewend is, worden de routes van de verschillende trajecten niet vóór het verkenningsweekend (29-30 oktober) bekendgemaakt, om eventuele ongeoorloofde verkenningen te voorkomen. Deze ‘slechte gewoonte’ moet verdwijnen, zowel vanuit sportief oogpunt als uit respect voor de omwonenden.

Het eerste deel van de klassementsproef van Heron werd opnieuw ontworpen. Meer dan elf kilometer gevarieerde, vaak glibberige ondergrond waar fouten makkelijk te maken zijn. Het zal een perfecte warming-up zijn voor de ongeveer honderd deelnemers die aan de start worden verwacht.

Net als vorig jaar zal een gratis Sportity-applicatie beschikbaar zijn voor de toeschouwers om het verloop van de wedstrijd, maar ook de verkeerssituatie in de regio zo goed mogelijk te volgen. Het officiële programma, dat vanaf de maandag voor het evenement beschikbaar is, bevat uiteraard de algemene kaart van het parcours, de details van elke speciale etappe met de toegangswegen, de lijst van ingeschreven ploegen en de pagina’s voor de handtekeningen. Op vrijdag 4 november zijn de belangrijkste rijders tussen 18u30 en 19u30 aanwezig onder de grote top in Hoei voor een vriendschappelijke signeersessie.

Vergeet niet dat de kaartjes voor het publiek, net als vorig jaar, alleen worden verkocht via de website www.condrozrally.be, die is bijgewerkt en gebruiksvriendelijker is gemaakt. De prijzen zijn niet gewijzigd, d.w.z. 30 € voor een algemene toegang samen met één officieel programmaboekje (per bestelling).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws