Mathieu Lietaer: geen genoegen met hoop te vullen

Na de klasse winst en 5de algemeen in de NED Historc rally (GTC), brak een lange zomer pauze aan. Deels ook omdat de versnellingsbak aan vernieuwing toe was en er niet direct een waardige opvolger gevonden werd. Toen deze uiteindelijk half september gevonden werd, bleek die dan nog een gigantische miskoop te zijn. Dankzij de vakkennis van sponsor D&F Engineering werd deze terug in top vorm gebracht. Al werd het nog late nachtjes sleutelen tot kort voor de wedstrijd. Iets wat niet van mijn gewoonte is maar toch al geregeld eens voorviel dit jaar.

Wat ook zijn invloed had op de verkenning/voorbereiding van de rally. De concentratie was niet altijd even top op zaterdag tijdens de verkenning van de twee nieuwe proeven. Waarvoor ik en naar verluid ook menig andere piloten schrik voor hadden. De dijken naast de proeven waren diep en stonden vol met water. Komt daar boven op dat we van start gingen op slicks en er net een plaatselijke regenbui voorbij kwam. Dat resulteerde in een niet al te best resultaat zaterdag avond. 87ste algemeen en 30ste historic. Wat ook betekende dat we pas als 87ste wagen van start konden gaan op zondag.

Zondag zou anders worden. Ik had iets goed te maken met mezelf, daardoor gingen we als een raket van start op KP Kortemark 1. Met resultaat, we klokten een 38ste tijd algemeen en 7e historic. Zo reden we ganse dag met het mes tussen de tanden. Eigenlijk zaten we op de limiet van de wagen, we konden gewoon niet rapper. Wat heel mooie passages opleverde. Het gevoel in de wagen zat ook enorm goed, perfecte nota’s, een wagen die zich perfect gedroeg en amusement. Het is echter wel frustrerend dat je een volledige proef keihard gaat maar het zich niet vertaald op de tabellen zoals je zou willen. Als je ook competitief ingesteld bent neem je geen genoegen met “ de hoop te vullen”. Daar kost het teveel geld en energie voor. Ik denk gezien de huidige financiële crisis, veel amateur teams het nog moeilijk zullen krijgen en een afweging zullen maken. We zien wel wat de toekomst brengt. We konden de wedstrijd afsluiten op een 46ste plaats algemeen 6e divisie 4 en 4e klasse H3.

Onze volgende en laatste wedstrijd van het seizoen is thuisrally de 6 uren van Kortrijk, wat ook mijn 60ste rally wordt.

Dankje wel aan het ganse service team, Marc, Rudy, Pieter, Jens en Jarno. Tijdsopnemers Nikita en Gerlinde. Onze trouwe sponsoren voor de jaren lange steun en vertrouwen.

Een extra dank u wel aan het publiek en fotografen die de moeite deden om te blijven kijken naar de latere startnummers!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws