Update kalender Formula E World Championship

Het ABB FIA Formula E World Championship gaat op 25 februari 2023 voor het eerst racen in Kaapstad, Zuid-Afrika en dit na goedkeuring door de FIA World Motor Sport Council gisteren.

Kaapstad sluit zich aan bij Hyderabad, India, en São Paulo, Brazilië, als nieuwe steden die races zullen organiseren in al het negende seizoen van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap, dat op 14 januari 2023 in Mexico City van start gaat.

In de huidige vorm van de kalender van dit negende seizoen zal Berlijn nu een dubbel raceweekend organiseren op 22 en 23 april, terwijl de twee races die eerder waren aangekondigd voor Seoul van de kalender zijn geschrapt. De locaties voor ronde 10 en 13 van het 17 races tellende seizoen worden nog bepaald en zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Seizoen 9 markeert het begin van het Gen3-tijdperk in de Formule E. De Gen3, de derde generatie raceauto’s in het kampioenschap, is de snelste, lichtste, krachtigste en efficiëntste elektrische raceauto ooit gebouwd.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die vier jaar voor het Mercedes-EQ Formula E Team reed, maakte op 12 oktober bekend dat hij de overstap maakt naar DS Penske waar de regerende wereldkampioen Jean-Eric Vergne als teamgenoot krijgt.

(foto’s met dank aan Formula E)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws