België derde op 72 landen op de FIA Motorsport Games

Ze waren kwantitatief al indrukwekkend – maar liefst 21 atleten verdedigden de kleuren van het RACB National team – maar de Belgische delegatie liet zich ook door de uitzonderlijke kwaliteit van haar prestaties opmerken: twee gouden medailles, één zilveren en twee bronzen was de oogst van ons land tijdens de Olympische Spelen van de autosport, die van 26 tot 30 oktober in de streek rond Marseille werden afgewerkt.

Alle waarnemers waren het er over eens: de tweede editie van de FIA Motorsport Games – een organisatie van de SRO Motorsport Group – was een totaal succes. In het Belgische kamp heerste er een grote tevredenheid, al van bij de eerste minuten van dit mondiale evenement. Bij de openingsceremonie op de kaaien van de haven van Marseille maakten de vertegenwoordigers van het RACB National Team heel wat indruk. Met 21 atleten was de Belgische delegatie dan ook de op één na grootste, net na de Spaanse.

De Belgische deelnemers wisten ook bij 14 van 16 disciplines die op het indrukwekkende programma van deze olympiade stonden te schitteren. Na vier dagen hoogstaande sportieve strijd kon België twee gouden medailles voorleggen, samen met een zilveren en twee bronzen plakken. Zo finishte ons land op de derde plaats van de 72 aanwezige landen.

“We mogen ontzettend trots zijn op dit resultaat”, aldus Bas Leinders, kapitein van het RACB National Team. “Ons team bleek van bij de start een hecht geheel en de band tussen de teamleden werd in de loop van het evenement alleen maar sterker. Sommige van onze vertegenwoordigers kwamen er in de loop van hun wedstrijden achter hoe sterk ze wel waren, en konden tegelijkertijd ook uitstekend met de stress en de druk omgaan. Iedereen, zonder uitzondering, kwam goed voor de dag.”

De ‘Olympische Spelen der autosport’ werden gewonnen door Italië en ondertussen werd ook al bekend gemaakt dat in 2023 de volgende editie van de FIA Motorsport Games in Valencia gehouden worden, op en rond het Circuit Ricardo Tormo.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws