Masters:Xavier Bouche favoriet

Het startveld van de Condroz Rally bevat weer een hele reeks “ervaren” rallyrijders die de kaap van 50 jaar bereikt hebben. Zij strijden voor de punten in de BRC Master Cup, waarin alle resultaten meetellen in de eindafrekening. Xavier Bouche, kampioen van België in 2005, start logischerwijze als favoriet met zijn Citroën C3 Rally2.

Xavier Bouche had begin dit jaar zijn zinnen gezet op de BRC Master Cup, maar een koprol in de Rally van Haspengouw gooide roet in het eten. Deze keer is Bouche er opnieuw bij. Hij wil de strijd aangaan met Jos Verstappen, die in Haspengouw zijn enige Master Cup-zege kon pakken. Verstappen zal met zijn Citroën C3 het parcours van de Condroz Rally ontdekken.

Jimmy D’hondt, leider in de tussenstand, kan in Hoei een beslissende kloof slaan. De Ford-rijder liet in Sankt-Vith kostbare punten liggen in de slotfase, waar Richard Pex, vierde in de tussenstand, van kon profiteren om zijn eerste zege in de BRC Master Cup binnen te halen.

Het startveld bij de vijftigers is erg gevarieerd, met verder GT-rijders Henri Schmelcher en Chris Vandamme, maar ook de snelle Historic-rijders Christophe Kerkhove, Gérard Marcy, Michel Vandergeeten en Patrick Deblauwe, om er maar enkele te noemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws