GCK Motorsport met een elektrische Lancia Delta Integrale

Op 12 en 13 november staat met de World RX of Germany het laatste event op de kalender van het FIA World Rallycross Championship. Het is op dat laatste event dat GCK Motorsport een nieuwe rallycrosswagen zal inzetten die het heeft gebouwd op basis van de legendarische Lancia Delta Integrale.

De Lancia Delta Integrale domineerde in zijn oorspronkelijke vorm het FIA WRC aan het eind van de jaren ’80 en in de jaren ’90. De elektrische versie die we op het rallycrosscircuit aan de Nürburgring zullen terugzien is er eentje met twee geavanceerde elektromotoren die samen zo’n 500 kW genereren, goed voor zo’n slordige 680. Aan het stuur van de Lancia Delta Evo-E RX, de ervaren rallycrosser Guerlain Chicherit, tevens ook de man achter GCK Motorsport.

(foto’s met dank aan World RX Media Service)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws