Mercedes-AMG ONE verbreekt ronderecord Nürburgring Nordschleife

6 minuten en 35 seconden. Zo veel, of eerder, zo ‘weinig’ tijd had Maro Engel nodig om de nieuwe hypercar van Mercedes-AMG over de legendarische Nürburgring Nordschleife te jagen. Mercedes-AMG pakt daarmee het ronderecord over van Porsche.

Het ronderecord stond nu iets meer dan een jaar op naam van Porsche, dat in juni 2021 met de Porsche 991 GT2 RS MR (Manthey Racing, n.v.d.r.) slechts 6 minuten en 38 seconden nodig had. De Mercedes-AMG ONE is dus slechts 3 seconden sneller, ondanks dat de wagen over een uit de F1 afgeleide krachtbron bezit met 1.063 pk, vierwielaandrijving en allerhande ‘state-of-the-art’ F1 technologie.

Toch is het record een uitermate indrukwekkende prestatie, temeer omdat het werd afgelegd tijdens een vochtige oktoberdag. Op een kurkdroge piste, en een algemene temperatuur die enkele graden hoger ligt, moet het volgens kenners zelfs mogelijk zijn om onder de 6 minuten en 30 seconden te duiken.

Het blijft vooral indrukwekkend om een wagen van meer dan 2 miljoen euro tot het uiterste zien gedreven te worden op een vochtige Nordschleife. Geniet van de beelden!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws