Olivier Decoene: leider in VAS 3F

Na de Hemicuda rally kwamen West-Vlamingen Olivier Decoene en Peter Van Laeken met de vertrouwde Ford Fiesta R2T aan de start van de rally van Zuid-Limburg in Gingelom met het startnummer 43.

De betonwegen in de streek rond Sint-Truiden waren nieuw voor ons” aldus co-rijder Peter Van Laeken, “dus het was uitkijken geblazen op de supersnelle kp’s. Gelukkig was de zon van de partij en lag het parcours er droog bij.

De rally werd gestart met de gekende tactiek : de eerste ronde de kat uit de boom kijken en vervolgens het tempo verhogen. Dit loonde want elke kp schoven we enkele plaatsen op in het klassement. De tweede ronde verliep volgens hetzelfde scenario.

De derde en laatste ronde werd het ons echter niet gemakkelijk gemaakt omwille van de ondergaande zon ,met wat tijdverlies als gevolg. De laatste kp moesten we zelfs in het donker afwerken , maar de finish werd heelhuids bereikt. De Fiesta gaf weeral geen krimp en presteerde feilloos!

Bovendien eindigen we op een knappe 2de plaats in onze klasse wat ons aan de leiding brengt in het VAS-kampioenschap(3F)! Grote dank aan de sponsors en aan het service -team ( Stef, Nico en Timo) voor het geleverde werk.

De volgende wedstrijd wordt de rally van Kortrijk tijdens het weekend van 19 en 20 november.”