Niels Reynvoet wint in Kortrijk!

Niels Reynvoet (Skoda Fabia) werd vooraf misschien niet als dé grote favoriet voor de eindzege aanzien in de 6 uren van Kortrijk. Maar na een perfecte wedstrijddag kon hij kleppers als Vincent Verschueren en Melissa Debackere achter zich laten.

Zaterdagavond nam Vincent Verschueren (VW Polo) op de showproef Lavano meteen de beste start, en met het miniemste verschil op Debackere (Skoda Fabia) ging men slapen. Verschueren lag er zeker op gebrand om hier de overwinning mee te pikken. Vooral dan als ideaal afscheidscadeau aan zijn team GoDrive en vooral aan mecenas Gaby Goudezeune.

Maar op zondag kwam Skoda-rijder Reynvoet mee op het voorplan. De twee Oost-Vlamingen hadden de meeste scratchen onder elkaar verdeeld, met af en toe eens Debackere die een besttijd op haar naam plaatste. Bij het ingaan van de laatste ronde had Verschueren nog een voorsprong van een drietal seconden op Reynvoet. Deze reed echter een perfecte laatste boucle en plaatste zich driemaal bovenaan de tijdstabellen. Wat er voor zorgde dat hij uiteindelijk het pleit won met een 14-tal seconden voor op Verschueren en bijna een halve minuut op Debackere.

Davy Vanneste, die in laatste instantie de Citroën nog moest ruilen voor een Skoda, en ook afscheid nam van zijn sponsor, reed zich naar de vierde plaats. Sébastien Bedoret, ook al op Skoda, was ook goed voor de top-5.

Na de opgaves van Nick Toorré en Danny Kerckhof was Jean-Louis De Roeck (BMW M3) de snelste bij de Historics. Dat Stefaan Tjoens (Mitsubishi) de divisie 1-2 op zijn naam schreef, zal niemand verrassen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws