De kat klauwt opnieuw in de autosport!

Vanaf 2023 zullen Boutsen Racing en Marc VDS samenwerken om de beroemde kat terug te brengen in de GT-racerij. Op het programma: de Fanatec GT World Challenge Europe, met twee Audi’s R8 LMS GT3 Evo II, en de Lamborghini Super Trofeo.

Ze delen een passie. Autosport zit in hun DNA. Elk hebben ze al een paar mooie bladzijden van de Belgische autosportgeschiedenis geschreven. Door samen te werken zijn ze nu vast van plan om ook in de toekomst mooie dingen te laten zien! Vanaf 2023 wordt de Waverse renstal Boutsen Racing omgedoopt in BOUTSEN VDS, om zo de nieuwe samenwerking met graaf Marc van der Straten in de verf te zetten.

De samenwerking met Audi Sport customer racing gooide in 2022 al zijn vruchten af, en het is dan ook met de Duitse merk-met-de-ringen dat BOUTSEN VDS volgend jaar op de circuits aanwezig zal zijn. “Maar in plaats van één R8 LMS GT3 Evo II in de Endurance Cup te laten rijden, zetten we voortaan twee bolides in, zowel in Sprint als in Endurance”, stelt Amaury Lainé, als kind al in de autosportketel gevallen. “Het is een grote stap voor ons team, maar we zijn ontzettend gemotiveerd en de samenwerking met Marc VDS zal ons toelaten om alles in een heel goede context uit te werken.”

Het is evenwel nog te vroeg om alle rijders bekend te maken – de SRO-reglementen voor volgend seizoen zijn nog niet vastgelegd – maar van twee namen voor 2023 is men wel al zeker. “Ik volg Aurélien Panis en Alberto di Folco al een paar jaar” legt Marc VDS uit. “Het is dan ook maar logisch dat ze volgend seizoen voor ons team zullen rijden. Wat de andere namen betreft: daar zijn de gesprekken volop bezig en we zullen binnenkort kunnen bekend maken wie volgend jaar onze kleuren zal verdedigen. In afwachting: lang leve het nieuwe BOUTSEN VDS !”

( Foto’s met dank aan Press Office BOUTSEN VDS )

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws