Michelin partner van Cherain in de Spa Rally

In de Condroz Rally zette Cédric Cherain, genavigeerd door Damien Withers, aan het stuur van zijn Porsche 997 GT3 een schitterende prestatie neer door tweede te eindigen. Die prestatie bleef uiteraard niet onopgemerkt. De Porsche wordt nu, getooid in de kleuren van Michelin, in gereedheid gebracht om komend weekend te starten in de laatste manche van het Belgian Rally Championship 2022.

“Michelin is de enige bandenfabrikant die de krachtige en zeer populaire Porsche 997 en 991 GT3 in de R-GT categorie van de rallysport uitrust. Het is dan ook, mede dankzij die schitterende prestatie in de Condroz, de moeite waard om dat in Spa nog eens extra in de verf te zetten,” aldus Marc Van Dalen, CEO bij Kronos Tyres dat de wedstrijdbanden van Michelin in België verdeelt.

“Het resultaat mag gezien worden natuurlijk. Onze August Racing Porsche 997 GT3 krijgt in Spa de layout van het beroemde Michelinmannetje mee en dat is uiteraard een hele eer. De Spa Rally kent natuurlijk een ander soort parcours dan de Condroz, maar we gaan zeker en vast de show verzorgen,” aldus Cherain. “Grote winnaar gaat natuurlijk het publiek zijn. Wij gaan ons zeker en vast amuseren, maar de titel in de R-GT is onze prioriteit. Vergeet ook niet dat er een zekere Thierry Neuville met een achterwielaangedreven wagen aan de start staat,” knipoogt Cédric.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws