Tom Rensonnet en Loïc Dumont hebben alle verwachtingen ingelost

Tom Rensonnet en Loïc Dumont tikten dit weekend met hun Renault Clio van het RACB National Team als negende aan in de Spa Rally. Beter nog: de jonge rallyrijder wist ook de Belgische Junior-titel te veroveren. Een bekroning die enkele weken na de titel in de RC4-categorie werd behaald.

De laatste manche van het Belgische rallykampioenschap loste de verwachtingen in. In de schitterende streek rond Spa werkten Tom Rensonnet en Loïc Dumont een foutloze wedstrijd af. “Nochtans was ik bij de start heel gespannen”, geeft de jonge rallyrijder toe. “Ik had één opdracht: de finish halen. Als gevolg werkte ik de eerste paar chronoritten met een zekere marge af.”

Zaterdag werd Tom Rensonnet na zeven proeven, door het systeem van de bonuspunten voor elke snelste KP-tijd, tot Belgisch Junior-kampioen bekroond. “Ik voel me helemaal bevrijd”, stelde hij in het assistentiepark.

“Tot nu wou ik vooral de titel veilig stellen en het vooraf opgestelde plan volgen. Vanaf nu kan ik helemaal zonder druk rijden.” Wat de rijder van de Clio uit de ateliers van CRT dan ook deed. Als twaalfde algemeen sneed hij de slotdag aan, om uiteindelijk als negende te finishen.

“Tom heeft tot op de letter het plan dat we hem hadden voorgelegd gevolgd”, stelt Marc Duez, coach van het RACB National Team. “Op zaterdag hielden Tom en Loïc zich wat in. Normaal, gezien de omstandigheden. Maar op zondag wist het duo van het RACB National Team zich bij de besten in RC4 te hijsen. Ze hebben zo de verwachtingen helemaal ingelost. Bravo!”

“Dit resultaat had op geen beter moment kunnen komen”, legt Tom Rensonnet uit. “Het is het slot van een seizoen dat heel lastig begon. Na de zware crash in de Rallye de Wallonie hebben Loïc, mijn corijder, en ik alles opnieuw moeten opbouwen. In elke betekenis van het woord. Maar we zijn er in geslaagd. Het is schitterend dat we het seizoen met twee titels kunnen afsluiten! En het is nog mooier dat ik dat in mijn thuisrally kan doen. Dank aan het hele RACB National Team om me altijd en overal te steunen, en hoed af aan de mensen van CRT, voor hun onberispelijke arbeid die ze het hele seizoen lang hebben getoond.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws