Koen Wauters: “Ik wil laten voelen waarom de duinen zo verslavend zijn.”

Tussen 1996 en 2012 nam Koen twaalf keer deel aan de Dakar. Slechts twee keer moest hij opgeven, in zijn ogen nog altijd twee keer te veel: “Ik ben niet zo goed in verliezen. Alles wat ik doe, probeer ik zo goed mogelijk te doen. Of het nu een concert, een relatie of een race is, als ik aan iets begin, doe ik er alles voor om het te laten lukken. Daar ga ik extreem ver in.”

Een kapotte voorruit, verraderlijke duinen, over de kop gaan, van de baan gereden of beschoten worden, het kon hem allemaal niet tegenhouden. Tot zijn kinderen opgroeiden en hij zijn passie de rug toekeerde. Maar de roep van de woestijn bleef, vorig jaar nam Koen Wauters deel aan de Dakar Classic.

In Koen in Dakar vertelt Koen Wauters hoe een simpele foto hem in de racewereld trok en hoe hij er onmiddellijk door gebeten was: “Ik kom thuis in een auto. Het voelt gewoon goed wanneer ik achter het stuur kruip.” Dit is het verhaal van een man die tot rust komt wanneer de adrenaline piekt, een man die intens geniet van het broederschap dat tijdens zo’n intense weken ontstaat. Want de Dakar is een avontuur dat hij beleeft met het hele team van Feryn Dakar Sport. “Als je echt wilt weten hoe iemand in elkaar zit, kan ik je maar één ding aanraden: rijd eens een Dakar met hem. Tegen het einde ken je elkaar door en door.”

Foto: FB Feryn Dakar Sport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws