Officieel: Vanthoor en Weerts fabriekspiloten bij BMW

Het hing al lange tijd in de lucht, maar nu is het nieuws officieel. Zowel Dries Vanthoor als Charles Weerts verruilen Audi voor BMW om er een nieuw avontuur aan te gaan als fabriekspiloot. Ook Maxime Martin staat terug op de loonlijst in München.

Uiteraard zullen Vanthoor en Weerts aan het werk te zien zijn met het Belgische WRT, waarmee de twee jonge landgenoten al enkele jaren uitermate succesvol zijn in diverse GT-kampioenschappen. Ook nu zullen Dries en Charles aan het werk te zien zijn in het GT World Challenge Europe kampioenschap, naast enkele andere races.

Ook Maxime Martin trekt terug naar BMW

Debuutseizoen voor de BMW M Hybrid V8 in Noord-Amerika.

In 2023 breekt een nieuw tijdperk aan wanneer de nieuwe BMW M Hybrid V8 zijn debuutseizoen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship in Noord-Amerika begint. BMW M Team RLL zal twee nieuwe hybride prototypes inzetten in de hoogste klasse – GTP. Ze worden bestuurd door Connor De Phillippi, Nick Yelloly, Philipp Eng en Augusto Farfus. Sheldon van der Linde en Marco Wittmann versterken het IMSA-team in de BMW M Hybrid V8 tijdens de enduranceraces in Daytona en Sebring. Colton Herta zal ook deelnemen aan de seizoensopener, de 24 uur van Daytona in januari.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws