Nicola Stampaert klaar voor 2023

De seizoensafsluiter in Spa was voor Nicola Stampaert en Christophe Doublet meteen de start van iets nieuws. De Ford Fiesta werd aan de kant geschoven en er werd gekozen voor een Skoda Fabia.

“Intussen is de laatste rally van het seizoen 2022 alweer achter de rug” aldus Nicola Stampaert. “De eerste grote test met de nieuwe SKODA Fabia R5, en of het een grote test was. De dinsdagsessie die we hadden voorzien viel op het laatste moment nog in het water. Er kon niet tijdig meer aan een vergunning van de ordediensten geraakt worden om het parcours van 5km (openbare weg) als veilig te aanschouwen.

Als noodoplossing kon ik in laatste instantie nog enkele rondjes afmalen op een kartcircuit in Bilstain om alsnog de eerste feeling achter het stuur te ontdekken. Op vrijdag stond er dan reeds de officiële test in Spa of de shakedown op het menu, waar er een uur voor aanvang een sneeuwbui over het decor trok. Ideaal voor de fotografen om topplaatjes te schieten, minder ideaal om een nieuwe rallywagen te ontdekken op een wit tapijt met regenbanden. Gelukkig door de vele passages van andere wagens en de snelle dooi kon er toch een degelijke eerste test afgewerkt worden.

In de voorbereidingen en verkenningen waren we ons al bewust van de moeilijkheidsgraad in deze wedstrijd. Het uitgestippelde traject door de organisator was wondermooi maar lag vol valkuilen. We waren dan ook heel opgetogen om op zaterdag een 6de tijd te kunnen draaien op KP Spa 2, tussen alle BK tenoren, en we de eerste wedstrijddag konden afsluiten op een 9de plaats algemeen.

Op zondag klommen we gestaag op naar een 7de plaats algemeen, waarbij we probeerden een goed ritme aan te houden en onze ontdekking verder te zetten. Op KP 14, van de 18 proeven, in Theux, door een sectie smalle waaiers kregen we plots een harde klop op het rechtervoorwiel. Iets te diep de bocht afgesneden waarbij we de rechtervoorvelg kapot reden op een stuk beton die verdoken lag in de graskant. Eenmaal aan de finish bleken we niet 1 maar 2 lekke banden te hebben. Gelukkig hadden we 2 reservewielen bij die we op de verbinding zelf konden monteren. Al snel was duidelijk dat er meer aan de hand was dan enkel de lekke banden. Terug in service bleek ook de schokdemper onherstelbare schade te hebben opgelopen waardoor we de strijd helaas moesten staken.

Ondanks alles mogen we heel tevreden terugblikken op deze wedstrijd, de eerste ervaringen met de nieuwe wagen zijn top. Buiten enkele schoonheidsfouten die we in de komende winterpauze gaan aanpakken, zijn we heel overtuigd dat deze overstap de juiste keuze was om onze positieve evoluties te blijven maken. We kijken dan ook bijzonder hard uit naar het volgende seizoen om ons op bekend terrein te kunnen meten met onze concurrenten.

Een woord van dank aan team PTR Pieter Tsjoen Racing,…., Pieter, Anthony, Eddy, Kurt, Thibaut, Simon, Michiel, Eulalie,…. zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest. Ook aan alle onze partners en supporters, THANK YOU VERY VERY MUCH! See you in 2023!

Voorlopige kalender 2023 waar NS Racing van de partij zal zijn:

25/02 Haspengouw

18/03 South Belgian Vresse

08/04 Tac Tielt

20/05 Sezoens Bocholt

23-24/06 Ypres

1-2/09 Omloop Roeselare

30/09 East Belgian Saint Vith

? Aarova Oudenaarde

4-5/11 Condroz Hoei

2-3/12 Spa

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws