Roger Albert Clark Rally 2023

Het aftellen naar de Roger Albert Clark Rally van 2023 is begonnen, met nog ongeveer een jaar te gaan tot de rally van 23 tot 27 november 2023.

De eerste route-informatie is beschikbaar gesteld door rallymanager Colin Heppenstall. Hoewel volledige details nog moeten worden bevestigd, zal het evenement beginnen in het zuiden en vervolgens naar het noorden trekken, met vijf volle dagen rally en meer dan 325 kilometers tegen de klok.

Administratie en keuring vinden plaats op woensdag 22 november, voordat de rally op donderdagochtend 23 november van start gaat voor de eerste van vijf volle wedstrijddagen. Verwacht wordt dat er na de etappe van vrijdag een transportonderdeel wordt gehouden om de hele rally naar het noorden te verplaatsen, waarna het evenement opnieuw van start gaat in het noorden van Engeland voor drie dagen op zaterdag, zondag en maandag. Net als voorheen zal de rally over bosrijke klassementsproeven gaan in Engeland, Schotland en Wales.

Heppenstall: “We plannen dat elk van de vijf dagen een volledige dag bosrally wordt, hoewel ik van plan ben om de dagen iets vroeger te eindigen dan voorheen. Het doel is om tussen de 325 en 350 km te rijden en we werken nu aan een gedetailleerde routeplanning. Wat ik kan bevestigen is dat we sommige proeven slechts één keer zullen rijden daar ze minder goed bestand zijn tegen twee passages van rallyauto’s.”

Heppenstall wil de inschrijvingen in het nieuwe jaar openen en er zullen maximaal 150 historische en tweewielaangedreven rallyauto’s deelnemen. Te oordelen naar de eerste reacties is een volledige inschrijving zeer waarschijnlijk, met een aantal nieuwe auto’s die voor het evenement zijn gebouwd en een hernieuwde belangstelling uit het buitenland nu de reisbeperkingen van Covid zijn opgeheven. Belangrijk is dat een groot aantal vaste deelnemers van plan is terug te keren voor de 14e editie van een van de populairste en meest uitdagende rally’s van het Verenigd Koninkrijk.

Foto: FB Roger Albert Clark Rally

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws