WRC: 75 teams aan de start van de Monte Carlo

We staan voor de start van het World Rally Championship 2023 met de 91ste Rallye Automobile Monte-Carlo als traditionele opener. Het kan, en we hopen dat met zijn allen, een spannend jaar worden met een strijd tussen de verschillende merken die elk een titelkandidaat in huis hebben. 75 teams gaan van start op donderdag 19 januari waaronder 10 wagens die deelnemen in de WRC categorie, 27 in WRC2 en 5 in het RGT.


Bij het Toyota Gazoo Racing WRT halen ze meteen alle munitie boven met regerend wereldkampioen Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier, Elfyn Evans en Takamoto Katsuta.
Het wordt uitkijken naar Ott Tänak aan het stuur van de Ford Puma Rally1 Hybrid, zijn teamgenoten zijn Pierre-Louis Loubet en Jourdan Serderidis. Deze laatste twee worden bijgestaan door twee Belgische co’s, Loubet door Nicolas Gilsoul en Serderidis door Frédéric Miclotte.Bij Hyundai zien we naast Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe Daniël Sordo en Esapekka Lappi.


Als we de voorbije jaren bekijken dan lijkt ons een strijd tussen Rovanperä, Neuville en Tänak in de maak voor de titel, maar zoals altijd dient alles gereden te worden en is het seizoen lang. In de Monte mogen we voor de overwinning ook Ogier toevoegen aan het lijstje van topfavorieten, de Fransman won deze rally al 8 keer.


In WRC2 is het een vol huis met heel wat toppers aan de start. Adrien Fourmaux, Yohan Rossel, Stéphane Lefebvre, Oliver Solberg, Nikolay Gryazin, Grégoire Munster, Marco Bulacia om er een aantal op te noemen die zeker gaan meestrijden voor de overwinning in deze categorie.

Deelnemerslijst

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws