Dennis wint seizoensopener in Mexico

Jake Dennis is de eerste winnaar van het Gen3 tijdperk. In de Mexico City E-Prix reed de Avalanche Andretti rijder vanaf de tweede startplek naar een dominante overwinning, voor Pascal Wherlein en Lucas Di Grassi.

Polesitter Lucas Di Grassi behield de leiding bij de start, Dennis sloot als tweede aan. Een vroege Safety Car neutraliseerde meteen de strijd nadat Robin Frijns in de chicane achterop Norman Nato reed en moest weggetakeld worden.

Na de herstart kreeg Dennis opnieuw niet veel kans om Di Grassi aan te vallen, want een stilgevallen Sam Bird zorgde onmiddellijk voor een tweede neutralisatie.


In ronde 10 kon de strijd dan echt losbarsten. Dennis voerde de druk op en profiteerde twee ronden later van een klein foutje van de Braziliaan in de eerste bocht om de leiding te pakken. Dennis wist meteen een kloof te slaan, maar kon daar niet lang van profiteren. Edoardo Mortara spinde in de eerste bocht en parkeerde z’n Maserati achterwaarts in de muur – Safety Car nummer 3.

Dennis had er weinig last van, want na de herstart wist hij het veld opnieuw achter te laten. Pascal Wehrlein – gestart vanop P6 – werkte zich voorbij di Grassi naar de tweede plek, maar kon het gat naar Dennis nooit meer dichtrijden.

Ondanks felle druk wist Di Grassi nog wel een derde podiumplek uit de brand te slepen door Andre Lotterer, Jake Hughes en Sébastien Buemi achter te houden.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kende geen al te beste seizoensopener. De regerende kampioen pakte met P10 het laatste punt.

(Foto’s: Formula E Press)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws