Buemi op pole voor 100ste race – Vandoorne pas 17de

Sebastien Buemi reed in Saudi-Arabië naar de pole positie voor de Diriyah E-Prix, zijn 100ste Formula E race. In een spannend duel klopte hij Jake Hughes met 6 honderdsten van een seconde.

Buemi versloeg in de knock-outs achtereenvolgens Mitch Evans en Sam Bird om in de finale uit te komen tegen Hughes – die zijn kwart en halve finales won van Dan Ticktum en Lucas Di Grassi.

Stoffel Vandoorne, DS Penske, DS E-Tense FE23

Stoffel Vandoorne kende geen beste kwalificatie-sessie en raakte niet verder dan de groepsfases, met een 9de tijd in groep B. Dat levert hem slechts de 17de startplek op. Ook DS Penske teamgenoot Jean-Eric Vergne kwam met een zevende tijd niet tot in de knock-out fase en start vanop P13.

De Groep A sessie werd met de rode vlag onderbroken na een crash van Maximilian Guenther, die rechtdoor schoot in bocht 11 en z’n Maserati MSG in de Tecpro barriers duwde.

De Diriyah E-Prix – de tweede ronde van het kampioenschap – start om 18:03 (Belgische tijd) en is live te volgen via Eurosport of RTBF Auvio.

(Foto’s ©: Formula E Press)