Wehrlein wint indrukwekkend in Diriyah. Vandoorne buiten de punten.

Pascal Wehrlein stormde van de negende startplek naar de overwinning in de eerste van twee Diriyah E-Prix door Jake Dennis achter te houden. Sam Bird completeerde het podium. Stoffel Vandoorne eindigde net buiten de punten op de elfde plek.

Van op P9 gestart maakte Wehrlein in de chaotische eerste ronde meteen drie plekken goed en schoof nog een plaats op na een foutje van Rene Rast in ronde 8. Een optimale taktiek bij eerste reeks Attack Modes bracht hem voorbij Jake Hughes naar P3 .

Sebastien Buemi, Envision Racing, Jaguar I-TYPE 6 Leads at the start

In geen tijd kwam Wehrlein aankloppen bij polesitter Sebastien Buemi – die in ronde 7 de leiding aan Sam Bird was kwijtgespeeld. Toen de Zwitser in ronde 23 z’n Attack Mode activeerde ging Wehrlein er ook met P2 vandoor.

Al snel zat Wehrlein onder Birds achtervleugel. Een eerste inhaalpoging slaagde niet, maar 4 ronden later lukte het wel. Meteen wist de Porsche piloot een gat te slaan, want ondanks z’n hoge tempo zat Wehrlein prima qua energie.

Ondertussen was ook Dennis bezig aan een ijzersterke race – na te zijn vertrokken van op de elfde plek. Ook de Avalanche Andretti rijder passeerde Buemi en Bird en zette vervolgens de achtervolging op Wehrlein in. Dennis kwam nog flink druk zetten, maar Wehrlein liet zich niet gek maken en pakte z’n tweede zege in Formule E.

Stoffel Vandoorne wist enkele plekken te winnen na een telleurstellende kwalificatie, maar strandde met P11 net buiten de punten. Z’n DS Penske teamgenoot Jean-Eric Vergne deed het beter en kwam als zevende over de finish.

Morgen is er echter al een herkansing, want dan doen we in Diriyah alles nog eens over voor Round 3.

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws