Goodwood 2023, het wordt een bijzonder jaar

Goodwood zal ook in 2023 de place to be zijn voor heel wat motorsportfanaten. Het Festival of Speed gepresenteerd door Mastercard wordt gehouden op 13-16 juli, gevolgd door de Goodwood Revival op 8-10 september. Zoals eerder aangekondigd zal de 80e Members’ Meeting gepresenteerd door Audrain Motorsport plaatsvinden op 15-16 april.

2023 wordt een buitengewoon jaar op Goodwood als we een aantal belangrijke mijlpalen vieren, waaronder:
75 jaar motorsport op Goodwood, sinds de opening van het circuit in 1948.
30 jaar van het Festival of Speed
25 jaar van de Goodwood Revival
25 jaar van de Goodwood Road Racing Club


2022 was een prachtig jaar voor Goodwood’s wereldleidende motorsport- en auto-evenementen, want voor het eerst sinds de pandemie keerde het grote publiek terug. In juni reed Wayne Rainey tijdens het Festival of Speed voor het eerst sinds het ongeluk in 1993, waarbij hij vanaf de borstkas verlamd raakte, op zijn Yamaha YZR500, die in 1992 het wereldkampioenschap won. In West Sussex brak ‘Mansell Mania’ uit en het 23 jaar oude record op de heuvel werd verbroken door de McMurtry Spéirling van Max Chilton. Dit alles naast wereldwijde debuten van ’s werelds grootste fabrikanten, die profiteerden van de internationale status en het enorme mediabereik van het Festival. Meer recent, in september, eerde de Revival Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, organiseerde het inaugurele Revive & Thrive Village, en vierde 10 jaar kinderrace met trapauto’s, de Settrington Cup, naast drie dagen van spannende actie op het circuit.


In 2023 viert het Festival of Speed 30 jaar als dé bestemming voor innovatie, technologie en toekomstige mobiliteit. De altijd populaire Electric Avenue presented by bp pulse en Future Lab presented by Randox blijven de kern vormen van het spectaculaire evenement, waar ook legendarische autosportteams, coureurs en rijders uit heden en verleden aanwezig zullen zijn.

Kom in september naar de 25e editie van ’s werelds grootste weekend van historische autosport, als de Goodwood Revival de ‘Make Do and Mend’ aanpak van het naoorlogse tijdperk blijft verdedigen naast tweedehands duurzaamheid. Verwacht een vol programma van workshops, presentaties en lezingen in het Revive & Thrive Village, evenals een groter gebruik van toekomstbestendige duurzame brandstoffen in de auto’s die het circuit op gaan.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws