Vergne wint eerste Hyderabad E-Prix

Jean-Eric Vergne pakte de zege in de allereerste Hyderabad E-Prix. De Fransman weerstond de druk van Nick Cassidy om voor het eerst sinds Rome 2021 nog eens de hoogste podiumplek in te nemen.

Polesitter Mitch Evans voerde het veld aan in de openingsfase, maar zag na een slecht getimede Attack Mode zowel Sebastien Buemi als Vergne passeren. Evans reageerde furieus richting zijn team over de tactische blunder, maar zijn dag zou nog een stuk erger worden.

Even later werd Evans namelijk uit de wedstrijd gekegeld door z’n eigen teamgenoot Sam Bird – toen die te gretig voorbij Sacha Fenestraz probeerde te komen. Bird miste z’n rempunt en knalde vol op z’n Jaguar teamgenoot. Ook Fenestraz zat vast en zag een goed resultaat in rook opgaan.

Jean-Eric Vergne, DS Penske

In ronde 14 gingen de leiders Buemi en Vergne beiden voor de Attack Mode, maar Buemi miste het detectiepunt en moest het een ronde later opnieuw proberen. Vergne pakte de leiding over, gevolgd door Cassidy en Dennis. Cassidy had nog veel meer energie over dan Vergne en kon vol de aanval in.

De strijd moest echter kort worden gestaakt, nadat een crash van Jake Hughes een safety car uitlokte.

Na de herstart ging het duel gewoon voort. Cassidy probeerde wat hij kon, maar Vergne had telkens een gepast antwoord. Ondanks een extra ronde (omwillen van de neutralisatie) hield Vergne vol om z’n eerste zege te pakken sinds 2021. Cassidy werd tweede – terwijl Buemi als derde werd afgevlagd. De Zwitser kreeg echter nog een penalty na de race omwille van een te hoog energie verbruik. Dat promoveerde Antonio Felix da Costa naar P3.

Stoffel Vandoorne, DS Penske

Kampioenschapsleider Pascal Wehrlein werd vierde, voor Sergio Sette Camara. Oliver Rowland zesde, Norman Nato zevende. Regerend kampioen Stoffel Vandoorne scoorde met P8 z’n beste resultaat van het seizoen. Onze landgenoot was tijdens de race opgerukt naar P6, maar kreeg nog een late tijdstraf voor het overschrijden van de track limits en zakte terug naar P9 – om opnieuw een plaats te winnen door de penalty van Buemi.

Over twee weken staat de volgende race op de kalender, in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws