NAPA Autoparts partner van… Tom Boonen en het Kroon-Oil BRC

Op zaterdag 25 februari gaat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 van start met de Rally van Haspengouw. Ook dit seizoen zal NAPA Autoparts partner zijn van het kampioenschap en bovendien ook partner van een van de publiekstrekkers, want wielerkampioen Tom Boonen is al enkele jaren ambassadeur van NAPA Autoparts.

Meteen na zijn eerste rally-ervaring in de Legend Boucles @ Bastogne, begon Tom Boonen plannen te maken om een volgende rally te rijden. De viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix, drievoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen en vooral onze Wereldkampioen Wielrennen van 2005 is bijzonder gecharmeerd door het rallyrijden. Bovendien is de Bom van Balen ook gepassioneerd door auto’s. Het resultaat is zijn deelname aan de Rally van Haspengouw met een schitterende Lancia Delta HF Integrale. Erwin Mombaerts zal opnieuw de nota’s lezen.

Foto met dank aan BRC Media.

“Het is niet dat ik het racen op circuit moe ben. Rally heeft me altijd aangetrokken. Het lijkt wat op wielrennen. Je moet de weg lezen en het parcours verandert voortdurend. Ik was heel gecharmeerd door de kameraadschappelijke sfeer en het enthousiasme van de rallyfans. En het rijden zelf is natuurlijk super. Wie wil er niet dwars gaan met een rallywagen? Na de Legend Boucles had ik meteen zin in een volgende rally. Dat wordt de Rally van Haspengouw,” lacht Tom Boonen.

Erwin Mombaerts, die in vogelvlucht amper 2 km van Tom Boonen woont, zette Tom op het spoor van de wagen waarmee hij zal aantreden in Haspengouw en dat wordt dus de Lancia Delta HF Integrale van MCC uit Veghel. Maturo Competition Cars bouwt de mythische Lancia Delta HF Integrale Gr.A’s als nieuwe juweeltjes terug op. Vorig jaar won Kevin Abbring met een Lancia van MCC de Hellendoorn Historic Rally, waarbij hij tijden in de top 5 algemeen reed. Niet te onderschatten, de legendarische Lancia waarmee Tom Boonen en Erwin Mombaerts de Rally van Haspengouw zullen rijden.

Foto’s: BRC Media

Tom Boonen is al enkele jaren ambassadeur van NAPA Autoparts en daar vond hij meteen steun voor dit project. “We kregen een telefoontje van Tom met de vraag of we hem zouden  volgen naar de rallysport. Dat was natuurlijk geen probleem, want we hebben onze samenwerking als partner van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verlengd,” vertelt Marketing Manager Filip Cavens. “We hebben vastgesteld dat we onze doelgroep, garagebedrijven, mecaniciens en autoliefhebbers, prima bereiken als partner van de promotor van het BRC. Vooral de zichtbaarheid van ons merk, NAPA, zowel op televisie als op sociale media, was uitstekend. Daarom hebben we onze samenwerking verlengd. Met Tom Boonen aan de start, hebben we een prima ambassadeur van NAPA Autoparts in de wedstrijd. Ik ben er trouwens zeker van dat Tom ook een uitstekende ambassadeur zal zijn voor de rallysport in het algemeen,” besluit Filip Cavens. 

“We zijn heel blij met de verlenging van de samenwerking met NAPA Autoparts. Dankzij de samenwerking van NAPA Autoparts, zal het Kroon-Oil Belgian Rally Championship ook dit seizoen weer uitgebreid te volgen zijn op televisie en sociale media,” besluit BRC Promotor Stevy Courteyn. 

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws