Letland komt op de kalender van het WRC in 2024

Het FIA World Rally Championship zal in 2024 een nieuw land aandoen wanneer Tet Rally Latvia, voorheen bekend als Tet Rally Liepāja, op de kalender komt.

De beslissing komt na het langdurige succes van Letland in het FIA Europees Rallykampioenschap en weerspiegelt het streven van de WRC-promotor om ten minste één slot op de WRC-kalender beschikbaar te houden voor dergelijke evenementen. Als houder van de commerciële rechten voor zowel het WRC als het ERC bevindt WRC Promoter zich in een unieke positie om evenementen te identificeren en te ondersteunen die het potentieel hebben om te groeien en deel uit te maken van de WRC-familie.

Tet Rally Latvia vindt plaats op gravelwegen en heeft de reputatie een van de meest uitdagende rally’s in Europa te zijn, met razendsnelle wegen die perfecte vaardigheden en precisie vereisen van coureurs en bijrijders.

De organisatoren hebben nauw samengewerkt met de FIA en de WRC-promotor om ervoor te zorgen dat het evenement voldoet aan de hoge normen voor een WRC-ronde. De rally zal een groot deel van Letland bestrijken, van de steden Rīga en Liepāja tot de regio’s Talsi, Tukums, Kuldīga en Dienvidkurzeme.

De exacte data voor Tet Rally Latvia 2024 worden te zijner tijd bevestigd.

Foto: World Rally Championship Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws