XT Racing stelt nieuwe bolide voor

Enkele dagen voor de start van het BRC 2023, stelde XT Racing, het team van Xavier Dekeyser en Nele Tassaert hun nieuwe rallywagen voor. Ze blijven wel trouw zweren aan de Renault Clio. Nele doet ons het verhaal.

“We verkochten onze vorige Clio in december 2022 … 2 seizoenen heel veel plezier mee beleefd maar we vonden het tijd voor iets anders.
Na heel veel wikken en wegen, rekensommetjes maken en sponsorbudgetten bekijken hebben we uiteindelijk beslist om toch opnieuw voor een nieuwe Clio rally 5 te gaan. Misschien niet de beste keuze om snel te groeien maar budgettair blijft deze auto top en we wilden ook niet inboeten in het aantal rally’s rijden.
Ook voelen we dat we nog heel wat kunnen bijleren en in de Clio Trophy willen we ons ook nog verder bewijzen.


Ons service team wijzigt ook. Ongelooflijk veel respect voor PTR, nogmaals bedankt aan Pieter en het ganse team om in ons te geloven. We waren groentjes toen we 2 jaar geleden besloten om samen rally te rijden. PTR heeft heel veel deuren voor ons geopend. We hebben heel veel mensen door hen leren kennen. Nu wordt het tijd om onze eigen vleugels uit te slaan en het kleinschaliger aan te pakken. We hadden reeds een super goede click met Gilles Pyck en zijn team. We hebben de knoop doorgehakt en we slaan de handen in elkaar. Vanaf nu gaan we met Gilles Pyck, Emile Mourisse, Koen Hemelaer, Emile Callewaert en Lars Cappoen samen een service team vormen. We kunnen ook nog heel veel leren van Gilles en Emile, zowel als piloot als op het vlak van co-piloot zijn.

Let wel, met PTR hebben we nog een zeer goede verstandhouding. Misschien dat er wel nog een buitenlands avontuur met hen in de toekomst ingepland wordt.
We zijn ook nog bezig met andere nieuwe uitdagingen dit jaar. Later volgt daarover meer nieuws…..
De livery van ons beestje II is lichtjes gewijzigd. We hebben het ontwerp van Abstraxi behouden maar iets agressiever willen gaan. Benoit Verlinde van Q Grafix heeft opnieuw de uitvoering op zich genomen.
We staan paraat voor 2023 !!! Normaal gezien een tiental rally’s op het programma, next week Haspengouw om opnieuw in het ritme te komen….
Dank aan alle sponsors om in ons te blijven geloven!!!!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws