EKO Acropolis Rally Griekenland blijft in het WRC tot 2025

De legendarische EKO Acropolis Rally Griekenland blijft in het FIA World Rally Championship tot minstens 2025 na een verlengde overeenkomst van twee jaar met de WRC promotor.

Vandaag werd ook bevestigd dat de rally in de gaststad Lamia zal blijven voor de editie van 2023, voortbouwend op het succes van de voorbije twee edities die populair bleken bij teams, deelnemers en fans.


De Acropolis Rally stond aan de wieg van het eerste seizoen van het WRC in 1973 en keerde in 2021 terug op de kalender na een sabbatical van acht jaar.

Het evenement maakte gebruik van klassieke bergproeven zoals Elatia, Bauxites en Tarzan – die in de jaren zeventig allemaal als ontzagwekkende uitdagingen werden beschouwd – en van een superspeciale proef in het Olympisch Stadion van Athene, die vorig jaar 65.000 bezoekers trok.


“Deze overeenkomst stelt de plaats van Griekenland in het FIA World Rally Championship voor de komende twee jaar veilig en beschermt de toekomst van wat ontegenzeggelijk een van de beroemdste rally’s ter wereld is,” zei WRC Promoter event director Simon Larkin.

“De Akropolis heeft een rijke historie in het WRC, plus enkele van de meest gepassioneerde fans die er zijn – getuige de 65.000 die vorig jaar in het Olympisch Stadion van Athene kwamen opdagen. We kijken ernaar uit om die erfenis in Griekenland de komende seizoenen voort te zetten.”

Lefteris Avgenakis, onderminister van Sport en voorzitter van het organisatiecomité van de EKO Acropolis Rally Griekenland, voegt daaraan toe: “Ik ben verheugd dat de 70e verjaardag van de Acropolis Rally een mooie gelegenheid is om niet alleen het verleden, maar ook de toekomst te vieren.


“De verlenging van de overeenkomst met twee jaar is het resultaat van de uitstekende samenwerking, het vertrouwen tussen de Griekse regering, de FIA en de WRC-promotor, maar ook van de onberispelijke organisatie die we de afgelopen twee edities hebben gehad.

“De Rally van de Goden van dit jaar wordt een spannende ervaring. Iedereen wordt uitgenodigd om de geschiedenis voor zijn of haar eigen ogen te zien ontvouwen en getuige te zijn van de schoonheid van Griekenland.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws