Cédric De Cecco start opnieuw in het BRC met de Citroën Rally2 CRT-Sport

Herinner u dat in de Spa Rally 2022, de slotwedstrijd van het Belgian Rally Championship, Cédric De Cecco zijn eerste podiumplaats algemeen haalde op de nationale scene, luttele weken voordat hij de JMC Rally won en daarna deelnam aan de FIA Motorsport Games in Marseille. Dat gaf een extra boost aan de Luikenaar met het oog op zijn sportieve campagne voor 2023. Een campagne die hij zal aanvangen in dezelfde werkomgeving, immers, waarom zou je een winnende formule veranderen?

Voor dit seizoen 2023 heeft Cédric De Cecco, nog steeds trouw bijgestaan door Jérôme Humblet, een dubbele doelstelling. Hij zal proberen zijn voordeel te doen binnen het algemene klassement van het Belgian Rally Championship, maar hij wil vooral ook schitteren in de nieuwe C3 Rally2 Cup die op poten werd gezet binnen het kader van de nationale competitie. Om dit doel te halen zal hij opnieuw gebruik maken van de Citroën C3 Rally2, ingezet door de structuur van CRT-Sport van Olivier Cartelle…

“Het einde van het seizoen 2022 was voor iedereen een mooie beloning”, glimlacht Cédric. “De zege in Jalhay, de deelname aan een internationaal evenement als de FIA Motorsport Games, het podium in de Spa Rally, nog altijd een van de meest veeleisende proeven van het kampioenschap, dat alles deed goed. Niet enkel voor Jérôme en mezelf, en dus ook onze trouwe partners, maar ook voor Olivier Cartelle, die zijn team leidt volgens de regels van de kunst en hyper gemotiveerd is aan de vooravond van dit seizoen 2023. Ons doel is op deze golf verder te surfen en de mooie serie verder zetten. En gezien ons nieuwe kleurenschema op de C3 Rally2 blijkbaar goed wordt onthaald, denk ik dat alle elementen op de goede plaats zitten…”

foto: Cédric De Cecco

Het is een publiek geheim, het pijnpunt voor Cédric De Cecco, net al voor vele anderen, is het budget. Op dit moment kan de rijder de deelname bevestigen aan 4 wedstrijden van het BRC. “We gaan het stap voor stap aanpakken”, vervolgt Cédric. “In het eerste deel van het seizoen zijn we van de partij in de Rally van Haspengouw, een testsessie op ware grootte voor ons, en vervolgens rijden we de South Belgian Rally, de TAC Rally en de Rallye de Wallonie. Daarna zal het de tijd zijn om een balans op te maken. Het idee is om nog twee of drie andere wedstrijden hieraan toe te voegen in de tweede helft van het kampioenschap. Maar alles zal afhangen van onze positie in het BRC en in het klassement van de C3 Rally2 Cup na de manche in Namen. Wat het Belgische kampioenschap betreft, daar zal het een zware strijd worden, met meerdere belangrijke concurrenten die aan voldoende rally’s zullen deelnemen om voor de titel te kunnen strijden. Zelf ga ik geen grote uitlatingen doen. Ik vang dit programma sereen aan en met de beide voeten op de grond. En ondertussen zal ik binnen enkele dagen, na 15 jaar afwezigheid, opnieuw kennis maken met het atypische parcours van de Haspengouw. Iets waar ik echt naar uitkijk…”

Foto: Cédric De Cecco

Cédric De Cecco maakt er een gewoonte van het kleurenschema van zijn bolides goed te verzorgen. Deze C3 Rally2, jaargang 2023, is daar nog maar eens het bewijs van! Het is een manier om de gezamelijke inspanning van zijn partners te eren, die hem de middelen geven om zijn voortgang in de nationale competitie verder te zetten. “Ik heb het geluk te kunnen tellen op trouwe partners, die zich inzetten om dit avontuur aan mijn zijde te kunnen voortzetten. En ook op personen als Christophe Detandt (Yacco België), die hemel en aarde verzetten om de budgetten te vinden voor mij. Zoals iedereen wel weet steekt ook mijn vader veel energie in mijn programma. Tegenover dat elan ben ik het mij verplicht om me aan 2000% in te zetten. Ik heb een doelstelling en ik zal het maximale doen om die te bereiken.”

oor de start van dit nieuwe seizoen draagt de Citroën C3 Rally2 CRT-Sport van Cédric De Cecco en Jérôme Humblet de kleuren van Yacco Belgique, Auto-Ecole Georges, Pepinster Primeur, CED Belgium, Roof Isolation, RACB, P1, CB Racing Events, AlterEgo, Hofman Signalisation, Straming, Tonic, TManagement en CDC Automotive.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws