Volg de Rally van Haspengouw Live op Facebook en op televisie

De winterstop is voorbij. Op zaterdag 25 februari gaat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023 van start. De openingsmanche is de Rally van Haspengouw, verreden in en om Sint-Truiden. De wedstrijd zal ook deze keer uitgebreid live te volgen zijn via de BRC Live Shows en nadien ook op televisie.

Op vrijdag 24 februari om 16h verzamelen de meeste topteams met hun Rally2’s op de Markt van Sint-Truiden voor een fotosessie en een interview. De tenoren worden gepolst naar hun ambitie in deze Rally van Haspengouw, maar ook in het kampioenschap. De persconferentie zal vrijdagavond te bekijken zijn op de Facebookpagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Stéphane Lefebvre – Rally van Haspengouw 2022

Ook dit seizoen zal de BRC Promotor de wedstrijden uitgebreid live in beeld brengen via Facebook. In de Rally van Haspengouw staan 6 BRC Live Shows op het programma met rechtstreekse beelden vanaf de klassementsproeven, afgewisseld met interviews bij de finish van de proef en analyses van de tijden door onze vakkundige presentatoren.

Gino Bux – Rally van Hasengouw 2022

Op zaterdag staan drie lussen van 4 proeven op het programma en de helft van die proeven zijn rechtstreeks te volgen via de BRC Live Shows. We beginnen met KP 1 Walshoutem om 8h30, gevolgd door KP 3 Boekhout om 10h15. In de tweede ronde gaan we live vanaf KP 6 Gingelom om 13h10, gevolgd door KP 7 Boekhout om 14h25. In de laatste ronde gaan we live naar KP 9 Walshoutem om 17h. En natuurlijk volgen we live de ontknoping van de wedstrijd op KP 12 Gelmen om 19h05. Wie pakt de eerste zege van het seizoen? Je ziet het live in deze laatste BRC Live Show gepresenteerd vanuit de BRC Studio bij Droneport, het Rally HQ van deze Rally van Haspengouw.

Ghilain De Mevius – Rally van Haspengouw 2022

Alle 13 wedstrijden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen dit seizoen dezelfde return en promotie krijgen op televisie, met op zondag meteen een uitgebreide reportage op Sporza (na de finish van Kuurne-Brussel-Kuurne, om 17h15) en korte items in Sportweekend en RTBF 100% Sport.

Op maandag zal een review clip gepubliceerd worden op de sociale media en vanaf 2 maart is de samenvatting van 24 minuten te bekijken op 150 televisiezenders in binnen-en buitenland, in eigen land onder andere op Sport10 en op RTBF Auvio, in Nederland op Ziggo Sport, maar ook in de Verenigde Staten, Afrika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, en zelfs Australië.

Rally van Haspengouw 2022

Je hoeft dus niets te missen van de 25ste Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws