Moood RACB M-Cup klaar voor de Rally van Haspengouw

De tenoren van de Moood RACB M Cup zijn bijna klaar voor een nieuw seizoen op de Belgische rallypaden. De laatste voorbereidingen worden momenteel getroffen om komend weekend van start te gaan met de eerste manche tijdens de Haspengouwrally, traditioneel ook de opener van het Belgian Rally Championship.


Het zal ongetwijfeld weer een spannende strijd om de overwinning worden tussen kampioen Franky Boulat en Patrick Diels. Beide heren vochten in het verleden al mooie duels uit tijdens deze rally en vorig jaar trok Patrick Diels daarbij aan het langste eind. Franky zal ongetwijfeld gebrand zijn op revanche om zo zijn seizoen met een maximum aan punten te kunnen starten.

Patrick Diels – Rally van Haspengouw 2022

Grootste challenger voor deze heren is Bjorn Syx. De snelle West-Vlaamse piloot kocht de E30 M3 van Dirk Verhaert en voorzag de wagen meteen ook van een sequentële versnellingsbak en grote remmen, om zich optimaal te kunnen meten met de tegenstanders. En ook al ligt er geen 3.2 motor onder de motorkap, Bjorn kennende zal hij dit vast en zeker compenseren met een genereuze rijstijl en spectaculaire passages. Verwacht hem dus zeker vooraan!

Franky Boulat – Rally van Haspengouw 2022

Ook Jens Neskens tippen we voor een podiumplek. Tijdens de rally van Zuid-Limburg – met een quasi identiek type parcours – verraste hij al door mee te strijden voor het podium en van zijn wagen is na de East Belgian 2022 reeds geweten dat het een raket is. En tenslotte zal ook Brecht Hoorne zich willen moeien in deze battle. Van vorig seizoen weten we al dat Brecht een topwagen heeft en er ook telkens keihard voor gaat.
Vice-kampioen Loïc Pirot finishte hier vorig jaar net naast het podium, maar kon als excuus wel inroepen dat het zijn allereerste Haspengouwrally betrof. Met de ervaring van vorig jaar zal hij dit jaar ongetwijfeld iets hoger mikken. Ook Philip Lommers behoort tot de kanshebbers voor het podium. Philip won vorig jaar zijn eerste RACB M Cup wedstrijd en streed telkens mee voor ereplaatsen, dus tellen we momenteel al 7 honden die zullen strijden om de 3 figuurlijke podiumbeentjes.

Philip Lommers – Rally van Haspengouw 2022

Verder noteren we ook de inschrijving van Patrick Lievens en Wim Muilwijk. Beide heren zijn al jarenlang trouw aan de M Cup en strijden altijd mee voor een plaats in de subtop!
Frederik Vandeloock ontdekte hier vorig jaar zijn nieuwe bolide. Met de ervaring die hij ondertussen in 2023 opdeed zal hij ook beter willen doen dan zijn achtste plaats van vorig jaar. Ook Gregory Vanovertveldt en Dany Claesen zullen starten met de gedachte om beter te doen dan vorig jaar. Gregory gaf vorig jaar op na een sortie en Dany had reeds van bij de start problemen met de wagen en moest ook de handdoek werpen met pech. Ook Bert Truyens, die in augustus 2022 zijn nieuwe brede Compact presenteerde aan het publiek, zal voor het eerst met deze wagen aantreden in de Moood M Cup, dus we zijn benieuwd naar de prestaties die hij zal neerzetten!

Wim Muilwijk – Rally van Haspengouw 2022

We wensen alle 13 deelnemers veel succes toe en roepen bij deze het publiek op om zich gedisciplineerd te gedragen langs de proeven op veilige afstand!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws