Marc Timmers gaat voor goud in de BRC Masters

Ook in 2023 kunnen piloten die de 50 jaar bereikt hebben, strijden voor de BRC Master Cup, waarvoor alle resultaten behaald in de 13 manches op de kalender mee zullen tellen. In deze Rally van Haspengouw is titelverdediger Jimmy D’hondt niet van de partij, hoewel het zijn thuisrally is, terwijl Jos Verstappen forfait moest geven. Maar, er staan nog snelle routiniers aan de start.

Op de persconferentie liet de 63-jarige Marc Timmers al verstaan dat de zege bij de Masters hem wel interesseert. “Waarom niet?” lachte Timmers, die het rijden met een Skoda Fabia Rally2 zal ontdekken. “Ik besef heel goed dat het moeilijk zal zijn om de snelle jongeren te volgen, maar ik wil toch dicht bij de top 5 eindigen.”
Marc Timmers, genavigeerd Stéphane Prévot, stond in 2018 voor de laatste keer aan de start in Haspengouw, toen met een Subaru Impreza WRC, samen met Peter Kaspers. 

Bij de Rally2’s krijgt Timmers weerwerk van Richard Pex, die zich heeft ingeschreven. Dat heeft Roger Hodenius (nog) niet gedaan. Henri Schmelcher verdedigt de eer van de 50+piloten in RGT. Nog een outsider is Franky Boulat, titelhouder in de M-Cup, terwijl Patrick Diels in eigen streek ook altijd erg sterk is. Logischerwijze vinden we heel wat ervaren Masters in Historic, met Dirk Deveux, Frank Jorissen, Olivier Breittmayer, Dirk Vermeersch en Frank Baert, om er maar enkele te noemen. 

Met drie lussen van 4 proeven, goed voor 137 km tegen de chrono, zal het op zaterdag 25 februari belangrijk zijn om meteen in het goede ritme te zitten. 

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws