Maxime Potty snelste starter in Haspengouw

Na de eerste ronde van de rally van Haspengouw, de eerste manche meetellend voor het BRC 2023, voert het Franse merk Citroën de toon aan. Maxime Potty klokte de eerste twee besttijden af, maar op KP3 en 4 was Gino Bux(Volkswagen) nipt de snelste.

Bij het bereiken van de servicezone, had Potty een voorsprong van 6.30 sec op merkgenoot Kris Princen. De VW-rijders William Wagner en Bux bezetten de plaatsen 3 en 4, terwijl ex-Belgisch kampioen Adrian Fernémont met de Skoda de top-5 afsluit.

Patrick Diels is voorlopig de snelste M-Cup rijder, en heeft al een voorsprong bewerkt van een dikke 23 seconden op Bjorn Syx.

In de 2WD Trophy, geen De Wilde en geen Tjoens aan de leiding, maar wel Christiaan Spelmans (Renault Clio). Roger Hodenius (Citroën), bijgestaan door Robin Buysmans, is voorlopig de beste Master, terwijl Jonas Dewilde (Renault Clio).zich de snelste Junior mag noemen.

Er volgen nog twee ronden van telkens vier klassementsproeven.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws