Strijd tussen Potty en Wagner in Haspengouw

Bij het ingaan van de laatste ronde van vier klassementsproeven lijkt de strijd om de eerste BRC-overwinning van 2023 te gaan tussen Maxime Potty, de snelste in de zaterdagmorgen met de Citroën, en de Fransman William Wagner. De Volkswagen-rijder plaatste in de tweede ronde enkele scratchtijden, en komt tot op een halve seconde van de jonge Waal.

Cedric Chérain is met de BMA-Hyundai intussen opgeklommen naar het laagste podiumschavotje, maar voelt wel de hete adem in de nek van Gino Bux (Volkswagen). Verschil tussen beide kemphanen: 1 seconde. Kris Princen (Citroën) verloor wat tijd in deze ronde en is teruggevallen naar plaats 5, op 32 seconden van leider Potty.

Verderop nog in de top-10 Cedric de Cecco (Citroën), Bastien Rouard (Hyundai), de verrassende Jonas Langenakens (Mitsubishi), Charles Munster (Hyundai) en Gunther Monnens sluit met de Porsche deze rij af.

Jonas Dewilde (Renault Clio)blijft beste Junior, net zoals Christiaan Spelmans(Renault Clio) het veld blijft aanvoeren in de 2WD Trophy. En aan streekrijder Patrick Diels kan er voorlopig niemand tornen in de M-Cup. Dirk Deveux is met de Ford Sierra Cosworth de snelste bij de oudjes, terwijl Roger Hodenius (Citroën) nog altijd snelste Master is.

In het opgeverspark ondertussen toch al enkele bekende namen, zoals Skoda-rijders Adrian Fernemont en Nicola Stampaert.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws