Winst voor William Wagner in de Rally van Haspengouw

Het bleef spannend tot de allerlaatste proef, maar uiteindelijk kon William Wagner met de winst aan de haal gaan in de Rally van Haspengouw. Maxime Potty reed een volledige dag vooraan in de Citroën C3 Rally2, maar moest de duimen leggen voor Wagner in de voorlaatste proef. Cédric Cherain neemt het derde podiumplaats voor zijn rekening in de Hyundai i20 N Rally2.

Maxime Potty – Rally van Haspengouw 2023

Gino Bux mocht vandaag als eerste wagen de proeven starten, maar brengt zijn Volkswagen Polo GTI R5 niet verder dan een vierde plaats. Cédric De Cecco moet tevreden zijn met een vijfde plaats. Bastien Rouard, Kris Princen, Jonas Langenakens, Charles Munster en Kurt Boone vullen de top tien aan.

Podium Rally van Haspengouw 2023

Jonas Dewilde brengt de Renault Clio Rally4 naar een eerste plaats bij de Juniors. In de MOOOD M-Cup mocht Patrick Diels met de overwinning lopen in de BMW E87. Bjorn Syx was topfavoriet, maar kreeg te kampen met een kapot differentieel. Syx kon zijn BMW nog naar een tweede plaats leiden.

Dirk Deveux mag zich als eerste Historic kronen met zijn Ford Sierra RS Cosworth 4×4. Tom Boonen brengt de Lancia Delta Integrale 16V naar een tweede plaats. Een derde plaats is voor Olivier Breittmayer.

Een volledig verslag volgt later.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws