Da Costa wint in Kaapstad met knappe acties

António Félix da Costa heeft de allereerste FIA Formula E race in Kaapstad gewonnen. Dankzij twee fantastische inhaalmanoeuvres haalde de TAG Heuer Porsche piloot het van Jean-Eric Vergne en Nick Cassidy. Stoffel Vandoorne werd zevende.

Da Costa maakte twee gedurfde inhaalmanoeuvres om de leiding over te nemen en zijn eerste overwinning voor het Porsche Team te claimen. Hij begon op de 11e plaats, maar werkte zich door de top 10 en raakte tegen ronde 20 al in de top 3. Hij nam de leiding over van Nick Cassidy in ronde 24 met een verbazingwekkende beweging buitenom in ‘Turn 7’.

Sacha Fenestraz, Nissan Formula E Team, leidt bij de start.

De Portugees leek een zekere overwinning kwijt te spelen, want hij miste de activatieloop bij zijn tweede verplichte ATTACK MODE en Vergne nam de leiding over. Da Costa herhaalde echter z’n kunstje van eerder en haalde Vergne opnieuw in met dezelfde beweging als op Cassidy om de race te winnen.

Polesitter Sacha Fenestraz passeerde Cassidy om een potentieel podium te behalen, maar het mocht niet zijn. De Nissan-coureur raakte in de laatste ronde de muur en zag de finish niet. Cassidy accepteerde dankbaar het zilverwerk.

René Rast reed naar de vierde plaats, terwijl Sébastien Buemi als vijfde eindigde. Dan Ticktum zorgde ervoor dat NIO 333 Racing sterk scoorde met een zesde plaats. De regerend kampioen Stoffel Vandoorne moest genoegen nemen met de zevende plaats, terwijl zijn teamgenoot naar het podium reed. Norman Nato, André Lotterer en Jake Hughes maakten de top 10 en de punten compleet.

Sebastien Buemi wordt uit de race gekegeld door Pascal Wehrlein in ronde 1.

Pascal Wehrlein knalde in de openingsronde achterop Sebastien Buemi’s Envision Racing bolide, wat resulteerde in een uitvalbeurt voor beiden. Desondanks behoudt Wehrlein wel de leiding in het kampioenschap.

Foto’s: Formula E Press