9H Kyalami: WRT naar huis met eerste én tweede plaats

Ondanks dat het Belgische WRT nog maar drie races achter de boeg heeft met de nieuwe BMW M4 GT3, lijkt het alsof het team al jaar en dag met deze wagen aan het werk is. Zo ook in Kyalami. WRT gaat er naar huis met het goud én zilver!

Lokale held Sheldon van der Linde reed de BMW nr. 32 naar een overwinning van 1,778 seconden op de zusterauto nr. 33 van onze landgenoot Maxime Martin na de enige Full Course Yellow en de safety car-periode van de race, die met nog 30 minuten te gaan werd ingelast door een gestrande Mercedes-AMG GT3 Evo.

Dat leidde in de laatste 20 minuten tot een spannend duel tussen de vier beste auto’s, hoewel de twee BMW’s van Belgische makelij op kop bleven nadat ze vanaf het midden van het eerste uur de wedstrijd hadden gedomineerd.

De Mercedes van GruppeM Racing nr. 999 van Maro Engel startte op pole, maar van der Linde en teamgenoot Augusto Farfus passeerden de Duitse coureur in ronde 11 en konden de hele tijd vrijuit rijden.

De grootste uitdaging kwam van de No. 66 Tresor Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 Evo II, waarbij Ricardo Feller vóór zonsondergang Philipp Eng onder druk zette voor de tweede plaats. De twee auto’s reden bijna een stint lang neus aan staart, hoewel het gat in de laatste twee uur in volle duisternis groter werd.

Van der Linde deelde de eer met Charles Weerts en Dries Vanthoor, die in de Shell-bolide BMW de snelste raceronde neerzette.

Kyalami 9 Hour 2023 – Intercontinental GT Challenge Round 2 – Foto: Gruppe C Photography

Feller, Mattia Drudi en Patric Niederhauser vervolledigden het podium in hun Audi, voor de zusterauto nr. 99 van Markus Winkelhock, Dennis Marschall en Alex Aka, die een drive-through penalty kreeg voor een pitstop met nog 1 uur en 30 minuten te gaan.

De volledige uitslag.

(Foto ©: Team WRT)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws