Nikolai Bruyneel en Frank Werner klaar voor de Clio Trophy

De aanvang van het seizoen wordt door vele teams aangegrepen om hun plannen en verwachtingen bekend te maken aan sponsors, pers en supporters. Zo geschiedde ook bij het nieuwe duo Nikolai Bruyneel en Frank Werner.

Nikolai, zoon van ex-rallypiloot Dominique, debuteerde in 2021 aan het stuur van een Peugeot 106 Rallye. Vorig jaar schakelde hij dan over op een Renault Clio, waarmee hij in de Trophy uiteindelijk goed was voor een 7de eindplaats.

Frank Werner heeft als co-piloot al heel wat watertjes doorzwommen en zijn debuut kunnen we dateren ergens halverwege de jaren ’90. Ondertussen begeleidde hij tal van rijders. Enkele bekende namen: Tom Ceuppens, Cedriek Merlevede, Stefaan Prinzie, en buitenlanders als de Engelsman John Reddington en de Deen Henrik Munk Andersen.

Volgende week rijden ze ter gelegenheid van de South Belgian Rally hun eerste wedstrijdmeters samen. “We zien deze rally als een complete voorbereiding” aldus Frank Werner. “Een compleet nieuw team, een nieuwe wagen, dus zullen we zorgen dat we zoveel mogelijk wedstrijdkilometers kunnen malen en ervaring opdoen. We plannen een deelname aan alle wedstrijden meetellend voor de Clio Trophy, aangevuld met enkele VAS-uitstappen, zoals de Monteberg en Staden. Ons doel: op het einde van het seizoen op een podiumplaats staan bij de Clio’s.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws