Volgt Melissa Debackere zichzelf op in Moorslede?

In de schaduw van de basiliek van Dadizele, wordt komende zondag het (West)-Vlaamse regionale autosportseizoen op gang getrokken met de rallysprint van Moorslede. Iets voor 08 uur rolt de eerste wagen van het podium, voor vier ronden van telkens 2 klassementsproeven, zijnde Moorslede en Dadizele. Tegen de klok van 17.30u moet de winnaar van de 2de short rally gekend zijn.
Net als vorig jaar lijkt de strijd zich toe te spitsen tussen Melissa Debackere, winnares in 2022, en terug met de lokale fotograaf Davy Degryse aan haar zijde, en Vincent Verschueren, die zijn eerste wedstrijdmeters zal rijden met de Nieuwe PTR-Skoda Fabia én de nieuwe co Jasper Vermeulen. In de vorige editie bleef het verschil tussen deze twee kemphanen beperkt tot ongeveer anderhalve seconde.

Andy Lefevere

Maar het bij deze twee favorieten houden zou de waarheid zeker geweld aandoen. Als de hemelsluizen dicht blijven, dan mag je de Porsche-rijders Andy Lefevere en Gunther Monnens zeker ook in je pronostiek opnemen. Bij regenweer zal Kurt Boone en diens Mitsubishi ook wel zijn woordje meepraten in de zegedebatten.

Kurt Boone


Voor de dichte ereplaatsen kijken we dan naar de Ford Fiesta R5-rijders Jeoffrey Lerminez, de Nederlander Michiel Eckhaus en de lokale Bert Coene.
BMW-mannen als Thierry Cokelaere, Koen Dewaele, Didier Spillebeen, Ashley Vercruysse en Steve Brown kunnen snelheid perfect combineren met een nodige portie spektakel.

Xavier Dekeyser


Ook enkele snelle voortrekkers kunnen zich in de top werken. Denken we daarbij maar aan Manuel Merlevede (Peugeot 208), Vincent Verstraete (Ford Fiesta) en de Renault Clio’s van Xavier Dekeyser en Tim Van Parijs, voor de gelegenheid bijgestaan door de debuterende Juliette Tsjoen, inderdaad dochter van….
Het is zeer de vraag wie Stefaan Tjoens en de Mitsubishi het zwijgen kan opleggen in de divisie 1-2. Bij de Historics lijkt het dan weer een open strijd te gaan worden met als voornaamste protagonisten Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth), Jean-Louis De Roeck (BMW M3), Christophe De Leeuw (Opel Ascona) en de Porschisten Patrick Mylleville en Lode De Keyser. In deze reeks is het zeker uitkijken naar het heroptreden van Paul Vanallemeersch, die zijn laatste rally reed in 2010 en nu aan de start komt met een Opel Vectra, en naar het debuut met de Subaru 555 van Damon Noyelle.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws