Ook Lander Depotter van de partij in South Belgian Rally

Lander Depotter, een 20-jarige West-Vlaming, zette na een voorzichtig debuut in 2021, vorig jaar zijn eerste stappen in de Clio Trophy. Ook dit jaar maakt hij van deze challenge zijn hoofddoel.

Lander: “Zaterdagochtend staan we aan de start van de South Belgian Rally te Vresse-Sur-Semois. Om 8u12 start de eerste klassementsproef te Vivy.

Deze rally rijden we als voorbereiding op de Clio Trophy Belgium die verreden wordt over 5 Belgian Rally Championship wedstrijden. Daarom hebben we opnieuw gekozen voor een nieuwe Renault Clio Rally5 met alweer een schitterend ontwerp van Mauro Godderis/IMAGO Motorsport Branding!

Dit jaar heb ik ook iemand nieuw naast mij in het co-zitje, met name Jasper Maelfait!
Beiden beginnen we met volle moed en “goesting” aan dit nieuwe seizoen en hopen we erg veel bij te leren van elkaar. Naast deze BRC-wedstrijden zullen er ook enkele VAS-wedstrijden verreden worden tussendoor. Met als co-piloot mijn broer Ruben, die vorig jaar al 2 wedstrijden meegereden heeft in onze Renault Clio Rally5.

Tot zaterdag in en rond Vresse-Sur-Semois, waar de service opnieuw zal gedaan worden door Orfys Rally Rents. Bedankt aan onze partners SD Metalworks, Eco-Wash Systems, Kristof Lateur Totaalproject & Zwembadtechniek, Neyt Decor, Kantoor Delaere, Louis Vandenborre, Paperbirds en M-CAR TECH, die ons steunen in ons project!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws