NLS: Dries Vanthoor en Maxime Martin winnen eerste manche

Dat het weer een druk autosportweekend is, mag wel duidelijk zijn. Naast het WRC, de South Belgian Rally en het FIA WEC vond ook de eerste NLS-manche plaats op de Nürburgring. Twee landgenoten reden er naar de overwinning!

Het waren Dries Vanthoor en Maxime Martin die na 4 uur racen als eerste over de meet reden in de Rowe Racing BMW M4 GT3. Zij hielden in de #99 BMW de Scherer Audi van Ricardo Feller en Kim Luis Schramm achter zich.

Opvallend: Martin en Vanthoor begonnen de race in een verschillende wagen. Vanthoor in de #98, Martin in de #99. Na goed anderhalf uur racen kwam Vanthoor binnen en werd er geopteerd op zijn wagen uit de race te halen en volledig op de andere wagen te focussen. Met nog drie kwartier op de klok kwam Martin binnen om het stuur door te geven aan Vanthoor voor de laatste stint. Vanthoor kon de voorsprong op de Audi van Luis Schramm consolideren en zo reed het duo naar een knappe overwinning! De Schnitzelalm Mercedes-AMG GT3 (Marchewicz/Böckmann) eindigde derde.

Ook andere Belgen waren aanwezig in de Eifel. Nico Verdonck zagen we aan het werk in de prachtige Aston Martin Vantage AMR GT3 van PROsport Racing. Hij eindigde 14e, één plekje voor een andere landgenoot, Maxime Dumarey. Maxime Soulet eindigde 25ste.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws