Verschueren voelt hete adem van Debackere in de nek

Halverwege de Short Rally van Moorslede, de Vlaamse opener op regionaal vlak, leidt Vincent Verschueren de debatten, weliswaar op de hielen gevolgd door Melissa Debackere.

Verschueren had van aanpassingsproblemen aan de nieuwe Skoda Fabia en de nieuwe co Jasper Vermeulen blijkbaar geen last, want hij klokte in de eerste ronde tweemaal de besttijd af. Zodoende bereikte hij terug de servicezone in Dadizele met een voorsprong van een goede 11 seconden op zijn merkgenote. Maar Melissa, bijgestaan door de lokale Nick Degryse, liet zich hierdoor niet imponeren en plaatste op haar beurt tweemaal een scratchtijd neer in ronde 2. Zodoende kon ze de achterstand reduceren tot 2 seconden, met nog 4 kp’s te rijden.

De wegen liggen er door de vele regen verraderlijk glad bij, en dat kan één van de topfavorieten, met name Andy Lefevere, zeker beamen. Hij plaatste de Porsche 997 naast de weg en meteen was het game-over voor hem.

Kurt Boone voelt zich met de Mitsubishi Lancer Evo echt in zijn sas op dit traject, en is als derde, de enige die nog binnen de minuut van leider Verschueren kan blijven. Zijn achterstand: 35 seconden. Voor plaats 4 en 5 lijkt er zich een boeiende strijd te gaan ontwikkelen tussen Bert Coene (Ford Fiesta R5 Evo2) en Gunther Monnens (Porsche 991). Verschil tussen beiden kemphanen: 4 seconden.

Jeoffrey Lerminez is met de Markey-Ford Fiesta R5 voorlopig goed voor plaats 6, terwijl Damon Noyelle de Subaru 555 op rang 7 neerzette, wat goed is voor de leidersplaats bij de Historics.

Damon Noyelle
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws