Moood Cup: Winst voor Franky Boulat

Op een boogscheut van Spa vond gisteren de tweede manche van het BRC plaats met de South Belgian Rally, die eveneens als 2e wedstrijd genomineerd was voor de RACB Moood M Cup.
Vooraf had Loic Pirot zijn ambities laten blijken in de lokale pers: hij wou absoluut winnen! En die ambities zette hij meteen kracht bij op kp1 met een kanontijd, waar hij de eerste achtervolger meteen op 13 tellen zette. De repliek kwam op kp2 van Brecht Hoorne die de kloof meteen kon dichten tot 2 seconden. Meer nog, Brecht zou met nog een scratch op kp4 zelfs al leider na de eerste ronde pointeren in het servicepark, gevolgd door Loic Pirot (+7 sec) en Franky Boulat (+ 37 sec). Op dat moment had Jens Neskens als eerste van de acht M Cup equipes al de strijd moeten staken met elektronische problemen op kp2.


Op naar de tweede lus, en meteen consternatie bij de M Cup’ers! Leider Brecht Hoorne diende tijdens kp5 zijn wagen te parkeren met een mechanisch probleem en gaf de leiding zo door aan Loic Pirot, die er ook de scratch noteerde. Met bijna 40 sec voorsprong op Franky Boulat konden Loic en co Jean-Baptiste meteen het voetje lichten en de wedstrijd controleren. En net dat deden ze misschien iets te veel, want na de tweede boucle stond Franky Boulat na een reeks sterke tijden plots op slechts 9 sec en ook Bjorn Syx was ondertussen genaderd tot 20 sec.
Op naar een spannende laatste lus, die nog heel wat verrassingen in petto had. En alweer coup de théatre tijdens die dekselse eerste proef, want voor de tweede keer diende de leider op te geven met mechanische problemen. Exit Loic Pirot en plots hadden we weer een razend spannende wedstrijd, want dankzij twee besttijden van Bjorn Syx zag Franky Boulat zijn bonus eerst gereduceerd tot 6,8 en vervolgens tot amper 4,4 sec! Franky rechtte zijn schouders en nam met de scratch op de voorlaatste proef net geen seconde terug, maar zou die bonus van 5,3 sec voldoende zijn om de laatste kp te overleven? Iedereen verwachtte een daverend slotoffensief van Bjorn Syx, maar daar besliste zijn motor helaas anders over. Enigszins een anticlimax dus, maar zo wonnen Franky Boulat en co Peggy De Busser toch verdiend de M Cup!


Dankzij de opgave van Bjorn Syx en een erg regelmatige wedstrijd finishte Philip Lommers als tweede. Hij is de enige piloot die dit seizoen tweemaal het podium haalde en dankzij die regelmaat trekt hij begin april ook als leider in de tussenstand naar de TAC Rally in Tielt. Net na Philip finishte een overgelukkige Dany Claesen, die in de SBR zijn allereerste podium in de M Cup scoorde! Gregory Vanovertveldt eindigde vierde en schuift daarmee ook flink op in de tussenstand van het kampioenschap.
De M Cup karavaan trekt binnen 3 weken dus van Theux naar Tielt, voor de eerste West-Vlaamse M Cup wedstrijd waar traditioneel heel wat lokale deelnemers voor verrassingen kunnen zorgen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws