Thierry Neuville: “Ik ging zo hard ik kon”

Hyundai Motorsport heeft een verbluffende tweede plaats behaald in Rally México, de derde ronde van het FIA World Rally Championship van 2023, op een aangrijpende slotdag waarop Thierry Neuville in stijl zijn derde opeenvolgende podiumresultaat van het seizoen behaalde.

Thierry Neuville: “Ik heb het hele weekend voluit gereden, en ik ben blij met ons derde podium in drie rallies. We hebben het hele weekend hard gewerkt om de auto te verbeteren; de handeling is steeds beter geworden. Met onze wegligging op de eerste dag was het moeilijk; we eindigden vrijdag op bijna 40 seconden van de leiding. Sinds zaterdag ging het beter en langzaam konden we Elfyn inhalen. Hij maakte het ons niet gemakkelijk, dus we moesten hard vechten tot het einde. Na de lange etappe van vandaag, Otates, was ik een beetje teleurgesteld, omdat ik moest afremmen voor een paar honden op de weg. Dat kostte ons tijd, maar ik bleef kalm en zag een kans in de Power Stage. Ik ging zo hard mogelijk, zonder onnodige risico’s te nemen. De tweede plaats is een mooie beloning voor het hele team.”

Foto: Hyundai Motorpsort

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws