Reactie Sébastien Ogier na Mexico

Dit nieuwe record van Ogier (die drie jaar geleden de eerste overwinning van TGR-WRT in Mexico op zijn naam schreef) komt nadat hij in januari met zijn negende triomf een nieuwe benchmark vestigde voor het aantal overwinningen in de Rallye Monte-Carlo. Het zet ook de goede start van zijn samenwerking met Landais voort, die voor het eerst in Mexico deelneemt.

Sébastien Ogier: “Het was een geweldig weekend en ik ben erg blij met deze overwinning. We kwamen hier met een duidelijk doel om deze rally te winnen. De auto was geweldig dit weekend; het was een foutloos weekend voor ons en een sterk weekend voor het team, dus dank aan hen dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Als je uiteindelijk 30 punten pakt, is dat echt een perfect weekend. We hadden een geweldig tempo wanneer het nodig was, en ook een goed management wanneer het nodig was. Het is niet gemakkelijk als je zo’n gat moet dichtrijden en ik denk dat vandaag de moeilijkste ronde van het weekend was. Ik kon me wat tijdverlies veroorloven, maar het was belangrijk om geconcentreerd te blijven. Ik voelde dat ik ervoor moest gaan in de Power Stage, want ik hou van die etappe, en het is belangrijk om punten te scoren, ook voor het team. Records en cijfers zijn altijd leuk en natuurlijk ben ik er trots op, maar het belangrijkste voor mij is deze overwinning.”

Foto: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws