Mitch Evans wint Sao Paulo E-Prix – Vandoorne zesde

In een felbevochten eerste editie van de Sao Paulo E-Prix pakte Mitch Evans zijn eerste overwinning van het seizoen. De Nieuw-Zeelander moest zich in de slotronden nog fel verdedigen tegenover landgenoot Nick Cassidy en de Brit Sam Bird. Een halve seconde scheidde de top 3 op de finish.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne vertrok van op de pole positie en maakte een perfecte start. Zowat een halve wedstrijd wist Vandoorne de koppositie te behouden, maar daarbij had de DS Penske piloot te veel energie verbruikt ten opzichte van z’n concurrenten. Toen de strijd voor de koppositie echt losbarstte – met meer leiderswissels dan te tellen waren – zakte Vandoorne terug. Uiteindelijk kwam hij als zesde aan.

Stoffel Vandoorne, DS Penske

Nadat alle ‘Attack Modes’ waren opgebruikt en de race twee keer was geneutraliseerd met een Safety Car, waren het Cassidy, da Costa, Evans en Bird die het in de slotfase uitvochten voor de podiumplaatsen. Da Costa verspeelde z’n eigen kansen door de eerste bocht te missen in ronde 25.

In ronde 32 maakte Evans zijn beslissende move en passeerde Cassidy voor de leiding. Bird had meer energie overgehouden dan de heren voor hem – ondanks een sterke inhaalwedstrijd van op startpek 10. Die energie kon hij echter niet kwijt, want de vechtende Evans en Cassidy lieten zich niet verrassen. Een halve seconde was uiteindelijk het verschil tussen P1 en P3. Da Costa – die na z’n fout was teruggevallen naar de zevende plek – wist uiteindelijk vierde te worden, voor Jean-Eric Vergne en Vandoorne.

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing

Kampioenschapsleider Pascal Wehrlein moest het doen vanop een 18de startplek, maar werd na een mooie inhaalrace zevende. Jake Hughes, René Rast en Sébastien Buemi maakten de top 10 compleet.

Volgende afspraak op de kalender: de ‘double-header’ in Berlijn op 22 en 23 april.

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws