Marc Goossens en Sven van Laere met CAAL Racing in NWES

Het Italiaanse CAAL Racing tooit zich het komende seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series in de Belgische driekleur want achter het stuur van de #56 Chevrolet Camaro nestelen zich onze landgenoten Marc Goossens en Sven van Laere. Beiden zijn uiteraard geen onbekenden in het kampioenschap.

Goossens, ondertussen al een kleine beetje een veteraan in NWES, start in de EuroNASCAR Pro en doet dan ook een gooi naar de titel en ‘Victory Lane’. “Dat zijn toch de twee mooiste doelen die je voorop kan stellen, niet?” aldus Marc. “Ik hou enorm van dat close racen en de NASCAR Whelen Euro Series lenen zich daar perfect toe.”

Sven van Laere, die reeds zijn debuut kende in 2019, komt uit in de EuroNASCAR 2 en gaat voor de titel in de Legend Trophy en als het even kan ook nog een mooi aantal podiumplaatsen. “Ook ik ben enorm fan van dat close racen. Iedereen in het kampioenschap beschikt in theorie over dezelfde wagens en het verschil moet gemaakt worden door de rijders zelf. Ik beschik met heel wat jaren racen op de teller over de nodige ervaring en ben zeker en vast in staat om dat close racen op een nette en correcte manier te doen,” besluit Sven die dit jaar ook heel wat tijd zal steken in zoon Maxime die zijn debuut in de karting maakt.

Foto Bart Dehaese.

RallyandRaces zal al zeker op vijf van de zes raceweekends aanwezig zijn en dat staat dan weer garant voor heel wat foto’s. Op onze fotosite kan u de o.a. de albums van vorig jaar bekijken.

De eerste twee manches staan gepland in het weekend van 6 en 7 mei, op het Circuit Ricardo Torma in het Spaanse Valencia.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws