Nicola Stampaert is klaar voor TAC Rally!

Na in de seizoensopener in Haspengouw een schuiver te hebben gemaakt met de opgave als gevolg, kozen Nicola Stampaert en Christophe Doublet enkele weken later al voor de South Belgian Rally.

Nicola Stampaert: “Na onze jammerlijke start van het seizoen met een vroege crash in de rally van Haspengouw zijn we intussen al terug uit Vresse-Sur-Semois waar de South Belgian Rally werd verreden. De schade na onze snoeiwerken in de fruitstreek viel uiteindelijk goed mee. De gesloopte afsluiting had enkele blutsen & builen veroorzaakt en de rechtervoorwiel ophanging beschadigd.

Met een extra effort van het PTR team konden we na de middag terug starten en wat ritme opdoen richting de Semois. Een sortie is nooit plezant, financieel oninteressant & naar vertrouwen toe ambetant. Een fikse regenbui aan de start van KP1 Vivy wanneer je voor slicks hebt gekozen draagt niks bij aan dat vertrouwen.

Een te voorzichtige start en een spin op KP2 zorgde voor een 22ste plaats algemeen en 13de RC2 na de eerste lus van 4 proeven. Terwijl onze concurrenten voor de harde slick hadden gekozen bij aanvang van de 2de lus hadden we na wat twijfel de veilige keuze geopteerd en de zachtere band blijven gebruiken. Dit in combinatie met enkele kleine aanpassingen aan de stabiliteit zorgde reeds voor wat meer grip & vertrouwen. Na lus 2 stonden we 18de & 14de RC2.

Bij aanvang van lus 3 was het parcours voor 90% droog en konden we nogmaals de 4 proeven attaqueren. Met de harde slick ditmaal viel het direct op dat de wagen veel stabieler aanvoelde en we een pak meer snelheid konden opbouwen en later in de remmen gaan. De plaatsen in het klassement zeggen niet altijd alles, wel de seconden per afgelegde kilometer die je verliest tegenover de beste tijd op die proef.

Een 8ste en 7de tijd algemeen op de 2 laatste proeven zorgden voor een mooie afsluiter, vooral onze chrono’s die opnieuw tussen 1,5 – 2 sec/km van de toptijden zaten deden deugd.

In onze eerste wedstrijden met de Ford zaten we nog ruim boven de 4sec. verlies per km. Aan de start van ons 3de seizoen met de nieuwe Skoda zijn we dus heel blij dit verschil al te hebben gehalveerd. Vanzelfsprekend zijn die laatste seconden de moeilijkste om toe te fietsen. We kijken alvast enorm uit naar de volgende wedstrijd in Tielt op zaterdag 8 April , een vertrouwde omgeving waar we willen starten zoals we in Vresse hebben afgesloten.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws