Weer winst voor BMW in NLS2

Na de trainingen op een natte piste ten gevolge van de wel erg wispelturige weersomstandigheden startte gisteren klokslag 12.00 uur met de NIMEX 47. DMV 4 Stunden Rennen de tweede manche van de Nürburgring Langstrecken Serie. De grote afwezigen waren onze landgenoten Dries Vanthoor en Maxime Martin, de winnaars van de eerste manche twee weken geleden. Zij konden omwille van de voorbereidingen voor de Fanatec GT World Challenge niet aanwezig zijn in de Eifel. Dat gegeven even buiten beschouwing gelaten, er waren kandidaten genoeg voor de overwinning.

Die overwinning was opnieuw voor een BMW M4 GT3, deze keer niet uit het team van Rowe Racing, maar wel voor de #34 Walkenhorst Motorsport met Jakub Giermaziak en Jesse Krohn aan het stuur. Zij hielden er in het begin van de race, waarbij de juiste bandenkeuzes cruciaal waren, al een verschroeiend tempo op na, konden verder rustig controleren en hielden aan de finish 21 sec. over op de #21 Rutronik Racing Porsche 911 GT3 R van Matteo Cairoli en Julien Andlauer.

Nog een BMW M4 GT3 op het podium want het BMW Junior Team met Daniel Harper, Max Hesse en Neil Verhagen pakte brons in de #44.

Net niet …

Net geen podiumplaats voor onze landgenoot Alessio Picariello en zijn Oostenrijkse teamgenoot Klaus Bachler. Het duo reed in de #3 Porsche 911 GT3 R van Falken Motorsports een fantastische race, reed van de 21ste naar de derde plaats maar verspeelde deze ten gevolge van een drive through te wijten aan een contact met een tragere deelnemer.

BMW en Porsche bezetten de top zes en de eerste Audi, de #15 R8 LMS GT3 EVO II van het Audi Sport Team Scherer PHX met onze landgenoot Frederic Vervisch met teamgenoten Mattia Drudi en Dennis Lind, zien we pas terug op een zevende plaats en dit op één minuut van de winnaar.

Net buiten de top tien, op een 11de plaats, finishten Laurens Vanthoor en Laurin Heinrich in de #18 Dinamic GT Porsche 911 GT3 R. Zij beschikten niet over de snelheid die nodig was om zich in de strijd te mengen en eindigden op een 1:50.834.

Een 22ste plaats algemeen, maar wel winnaar in hun klasse (SP9 AM), was er voor onze landgenoot Maxime Dumarey met teamgenoot Christoph Breuer in de #17 Aston Martin Vantage GT3.

Broer Guillaume eindigde samen met Mike David Ortman in de #175 Aston Martin Vantage GT4 op een 34ste plaats, maar waren wel tweede in hun klasse (SP10).

Zesde in diezelfde klasse (68ste algemeen) werd vader Guido Dumarey met teamgenoot Yevgen Sokolovskiy, eveneens in een Aston Martin Vantage GT4 (#176).

In de Porsche 718 Cayman GTS eindigden onze landgenoten Olivier Muytjens, Jacques Derenne en ‘Brody’ samen met teamgenoot Bruno Barbaro op een 74ste plaats. Jarno D’Hauw besloot samen met James Kell en Tazio Ottis de race aan het stuur van de #466 Walkenhorst Motorsport Hyundai i30N op een 83ste plaats.

Binnen twee weken staat alweer de derde race, met de 54. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy op het programma en ook daar zal RallyandRaces weer aanwezig zijn.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws