Rally van Wallonië: Eén tegen allen voor Maxime Potty

Met nog enkele uren te gaan voor de sluiting van de inschrijvingen, belooft het deelnemersveld voor de 40ste editie van de Rallye de Wallonie een mooi spektakel.

Het totaal aantal inschrijvingen in het BRC mag dan geen records halen, de koninginnencategorie – de RC2, waartoe de Rally 2 wagens behoren – ontbreekt het niet aan allure met niet minder dan 19 wagens. De Citroën C3 Rally 2’s staan in de schijnwerpers met niet minder dan 7 wagens voor Cédric de Cecco, Niels Reynvoet, Tobias Brüls, John Wartique, Christophe Verstaen, Emeric Rary… en natuurlijk kampioenschapsleider Maxime Potty.

Christophe Verstaen

Aan de kant van de Skoda zijn 6 Fabia’s aanwezig met Adrian Fernémont, Thibaut Mazuin, Emile Brettmayer, Junior Planckaert, Etienne Monfort en Tom Boonen als rijders. Na een Porsche en een Lancia wordt dit het eerste optreden van de rallykampioen in een auto van deze categorie.

Junior Planckaert

BMA zet twee Hyundai i20’s in voor zijn vaste rijders Cédric Cherain en Bastien Rouard. Charles Munster had de intentie om te starten maar wil zich toch liever voorbereiden op de gravelrally van de week nadien in Frankrijk. Sébastien Bedoret zal ook aanwezig zijn in zijn VW Polo GTI. Een DS3 R5 is aanwezig voor Loris Nuyts. Jimmy D’hondt ten slotte doet mee in zijn gebruikelijke Ford Fiesta.

Jimmy D’Hondt


Maxime Potty, Cédric Cherain en Adrian Fernémont starten als favorieten, maar zij zullen moeten oppassen voor Bastien Rouard, die sinds het begin van het seizoen in topvorm is en de regio van deze rally is. Cédric de Cecco zal ook mikken op het podium.

Marvyn Henrard

Ook in de RGT-categorie ontbreekt het niet aan allure, met niet minder dan zes 911 GT3’s voor de geduchte Gunther Monnens, maar ook voor Christophe Daco, Marvyn Henrard, Laurent Léonard, bijgestaan door Stéphane Boelens, en Romain Delhez. We zijn ook verheugd om Olivier Collard terug te verwelkomen in het Belgisch kampioenschap. Hij zal rijden met een Porsche 997 GT3. De klassementsproeven van de Rallye de Wallonie zijn een terrein dat geschikt zou kunnen zijn voor een van deze bevestigde ‘Porschisten’…

Fraser Anderson

Ook al telt de Rallye de Wallonie niet mee voor de Clio Trophy Belgium of de Stellantis Cup, toch zal het publiek er heel wat goed gereden ’tracties’ kunnen bewonderen: Johan Van den Dries (Peugeot 208 Rally 4), Corentin Fiasse (Peugeot 208 Rally 4), Anthony Grégoire (Renault Clio Rally 4), Fraser Anderson (Ford Fiesta Rally 4), Bruno Mathieu (DS3 R3 Max) en de 2WD Renault Clio van Bruno Dewilde en Laurent Vanton. Achttien auto’s zijn ingeschreven in deze 2WD categorie.

Olivier Breitmayer

Aan de historische kant zien we enkele bekende namen uit de Belgische autowereld, zoals Pierre-Louis Delettre, geassocieerd met Pascal Lopes in een Ford Escort MK1, Dirk Vermeersch (Fiat 124 Spider) of Olivier Brettmayer en zijn prachtige Ferrari 308 GTB. De favoriet blijft Dirk Deveux met zijn Ford Sierra Cosworth.

Voor het nieuwe VHRS-evenement is AC Namur verheugd om het duo Lareppe-Lienne aan de start te zien, met hun Opel Kadett GTE. Fans zullen onder meer BMW’s, Fords, twee Porsches, twee Mazda 323’s, een Triumph Dolomite Sprint, een Volvo en Opel Kadett GTE’s kunnen bewonderen. Een knipoog naar de 80-jarige Charles Henry de Frahan, die in zijn Volvo Amazone 122 S aan de start zal staan.

Voor toeschouwers bedraagt de toegangsprijs € 25 (€ 22 vooraf) voor zaterdag en zondag, exclusief de Citadelle. De prijs voor de twee bezoeken aan de Citadelle op zaterdagavond bedraagt €15. Wie een VIP-pakket wil, moet contact opnemen met de AC Namur (via de website van de Rallye de Wallonie).

Adrian Fernémont

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws