Evans leidt Jaguar 1-2 in Berlijn

Mitch Evans scoorde zijn tweede overwinning op rij en leidde Jaguar naar een historische 1-2 in een hectische eerste race van de Berlin E-Prix.

Met in totaal 190 inhaalacties, 20 wissels voor de koppositie én 8 verschillende leiders was de eerste van twee races in Berlijn op z’n minst hectisch te noemen. De top 10 zat van start tot finish op een zakdoek. Dan Ticktum pakte als eerste de leiding door bij de start polesitter Sebastien Buemi te passeren, terwijl Sam Bird en Stoffel Vandoorne als derde en vierde aansloten. Lang hield die volgorde niet stand, want met verschillende Attack Mode strategieën werd de volgorde zowat elke ronde door elkaar geschud.

Start van de wedstrijd

Twee keer werd de strijd geneutraliseerd met een Safety Car – de eerste keer voor brokstukken op de baan, de tweede keer na een contact tussen Ticktum en Vandoorne – wat voor beide einde wedstrijd betekende.

Met nog vier ronden te gaan maakte Evans – die gestart was van op P9 – de beslissende actie door Buemi opnieuw te passeren voor de leiding. In plaats van een tegenaanval te kunnen inzetten moest Buemi onmiddellijk afrekenen met Bird. Die vond uiteindelijk pas in de laatste ronde een gaatje en pakte met een laat remmanoeuvre de tweede plek.

Buemi verloor uiteindelijk ook nog de derde plek aan Max Gunther – na contact tussen beiden in de laatste bocht.

Nick Cassidy werd vijfde ondanks een in Formule E ongebruikelijke pitstop na een lekke band. De tweede Safety Car hielp hem daarbij grondig.

Pascal Wehrlein reed opnieuw een sterke inhaalrace – zoals we ondertussen van hem gewend zijn – en werd zesden voor Jean-Eric Vergne, Andre Lotterer, Edoardo Mortara en Oliver Rowland.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws