Cassidy sterkste in tweede race Berlin E-Prix

Nick Cassidy pakte zijn eerste overwinning van het seizoen in de tweede Berlin E-Prix. De Nieuw-Zeelander bleef op de oude Tempelhof luchthaven Jake Dennis voor en mengt zich nu helemaal in de strijd voor de titel.

De race begon met een paar minuten vertraging, nadat enkele actievoerders het circuit waren opgelopen net voor de startprocedure. Zij konden snel weggeleid worden, waardoor de race gewoon van start kon gaan.

Cassidy startte van op P8 en wist zich in de openingsfase van de wedstrijd stilaan naar voor te werken. De Envision Racing piloot speelde het strategische spel van de Attack Modes én energie management het beste en pakte in ronde 24 de koppositie.

Nick Cassidy leidt voor Jake Dennis

Ondanks druk van Jake Dennis in de slotfase wist Cassidy de leiding voor de rest van de wedstrijd vast te houden.

Jean-Eric Vergne completeerde het podium, na zowel Mitch Evans en Antonio Felix da Costa te passeren. Evans – de winnaar van gisteren – bleef ondanks contact in de haarspeldbocht Da Costa voor en werd vierde.

Maximilian Guenther kwam als zesde aan, voor Pascal Wehrlein. Die behoudt de leiding in het kampioenschap, maar ziet z’n voorsprong op Cassidy slinken tot amper 4 punten.

Stoffel Vandoorne – die gisteren de finish niet haalde – pakte 4 punten voor de achtste plaats. Daarmee staat onze landgenoot elfde in de puntenstand en zal een titelverlenging er niet meer inzitten.

Nico Mueller en Dan Ticktum maakten de top 10 compleet.

Volgende afspraak op de kalender: Monaco op 6 mei.

(Foto’s: Formula E Press)

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws